Published On: mie, mart. 15th, 2017

Spitalul Orăşenesc Pucioasa va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie cu finanţare prin PNDL

nichiduta.ro

Consiliul Local Pucioasa s-a reunit în şedinţă extraordinară. Ordinea de zi a avut iniţial 12 puncte însă a mai fost suplimentată cu încă trei proiecte de hotărâre, destul de importante. Cei 14 consilieri prezenţi, din totalul de 18, au aprobot proiecte ce vizeză investiţii majore pentru oraşul Pucioasa atât în infrastructura rutieră, infrastructura educaţională şi sănătate, ce urmează a fi depuse pe PNDL în vederea obţinerii finanţării. Primăria Pucioasa depune zilele acestea alte proiecte pe PNDL, proiecte concrete pentru dezvoltarea oraşului Pucioasa care să obţină finanţare, astfel încât locuitorii să circule pe drumuri mai bune, să aibă instituţii de învăţământ moderne şi un spital bine dotate.
S-a aprobat în Consiliul Local Pucioasa, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre privind achiziţionarea de echipamente medicale şi mobilier specific medical, alte categorii de echipamente şi dotări independente pentru Dotare Spitalul Orăţenesc Pucioasa prin PNDL, în valoare de 11.000.000 de lei.
Era imperios necesar un astfel de proiect, având în vedere că în prezent Spitalul Orăşenesc Pucioasa funcţionează cu dotări minime-aparatură medicală de specialitate, dotări specifice desfăţurării actului medical care sunt uzate moral, o parte din acestea se află în dotarea unităţii spitaliceşti de 40 de ani. Spre exemplu în blocul operator, aparatura medical are o vecx-hime de 40 de ani şi în curând nu va mai putea să ajute la desfăşurarea unui act medical de înaltă performanţă.
Spitalul Orăşenesc Pucioasa va fi dotat, în premieră, cu un aparat pentru Investigaţie prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), dar şi cu altă aparatură medicală de înaltă performanţă, un Osteodensiometru DEXA, foarte important pe Secţia de Reumatologie, Sitem endourologie înaltă: set uretero-scop + set litotriţie balistică, Aparat de endoscopie şi colono-scopie. Aceste aparate medicale amintite mai sus de pe lista de investiţii care este foarte stufoasă ar constitui o premieră pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Pucioasa.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro