Published On: vin, ian. 4th, 2019

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ţine la distanţă infecţiile spitaliceşti

La ultima conferinţă de presă de anul trecut, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Andrei Tomescu, a ţinut să sublinieze că unitatea spitalicească pe care o reprezintă şi-a îmbunătăţit politica de utilizare judicioasă a antibioticelor şi astfel s-a pus mare accent pe prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare.
La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte există şi o Comisie specială de monitorizare a politicii de utilizare a antibioticelor şi prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale. Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Andrei Tomescu a mai spus că în noul an, unitatea spitalicească cu siguranţă nu va fi ocolită de controalele pe care Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea le va extinde în maternităţile din ţară din 1 ianuarie 2019, după cazurile de la Maternitatea Giuleşti şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, care au fost depistate cu stafilococ auriu.
Dr. Andrei Tomescu, a adus în discuţie şi proiectul ce vizează dotarea cu aparatură a mai multor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Procedura de achiziţie este pe final. În acestă lună, ianuarie, Secţia de Cardiologie va fi dotată cu un ecograf de ultimă generaţie. Şi Secţia de Urologie va avea o trusă de endourologie. Vor mai fi şi alte achiziţii de aparatură medical. Nu în ultimul rând, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Andrei Tomescu a mai spus că unitatea spitalicească are şi un deficit de medici, şase posturi de medici sunt vacante. Înainte de sărbătorile de iarnă, doi medici din Bucureşti, au vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi totodată şi-au arătat intenţia de a veni să lucreze aici.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>