Șoselele din Dâmbovița, împânzite de zeci de echipaje de poliție

0 0

La nivelul județului Dâmbovița a avut loc o acțiune, în sistem integrat, desfășurată de către polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Prahova și Argeș. S-a pus accent pe creșterea gradului de disciplină în trafic și reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor și încălcarea normelor rutiere.
De asemenea, acțiunea a vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin identificarea conducătorilor auto, a bici-cliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere, dar și depistarea conducătorilor de autovehicule, aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
Au fost verificate sute de vehicule și persoane.
Pentru a ajunge în siguranță la destinație, Poliția Română vă recomandă:

  • Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.
  • Circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic, în special când se circulă în coloană și țineți cont de politețea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranță, în mers, măriți distanța dintre vehicule.
  • Conduceți prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și evitați depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă și carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
  • Respectați regimul legal de viteză! Viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
  • Vă reamintim că, în țara noastră, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană având o imbibație alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este considerată infracțiune. Sub această valoare, fapta constituie contra venție și se sancționează cu amendă și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
  • Pe autostrăzi, semnalizați din timp intenția de schimbare a benzii de circulație, nu folosiți banda de urgență și conduceți cu atenție sporită.
  • Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere.
  • Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția și să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor dâmbovițeni

Polițiștii dâmbovițeni au continuat acțiunile organizate pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.Pe parcursul zilei trecute, polițiștii au intervenit la 23 de evenimente, dintre care 15 au fost solicitări prin numărul unic pentru apeluri de […]