SORANA, VICTORII PE LINIE ÎN CALIFICĂRILE DE LA MALLORCA

Mihai ROŞOIU

sorana carsteaSorana Cîrstea (97 WTA) s-a calificat luni pe tabloul principal al turneului WTA International de la Mallorca, după o victorie lejeră, scor 6-3, 6-2 în faţa lui Mandy Minella (Luxemburg, 129 WTA)! Cîrstea obţine astfel a treia victorie în minimum de seturi în calificările competiţiei dotate cu 250.000 de dolari, jucătoarea din Târgovişte arătând o formă excepţională la primul turneu disputat pe iarbă în
2016.
Cîrstea a trecut de Minella într-o oră de joc, după un meci dominat categoric de româncă. Sorana nu i-a lăsat nici măcar un break adversarei, pornind ca din puşcă în ambele seturi. Sportiva în vârstă de 26 de ani şi-a creat repede un avantaj de 3-0 atât în prima manşă, cât şi în a doua, punându-şi la punct adversara pe care n-o mai întâlnise până acum în circuit, scor final 6-3, 6-2.
Cîrstea a defilat în calificările din Mallorca
Sorana dă dovadă de o tărie fizică ieşită din comun: trece pentru a patra oară în acest sezon de calificările unui turneu WTA, reuşind o performanţă similară şi la Istanbul, Praga şi Roland Garros. Cîrstea a jucat perfect în rundele de calificare ale turneului spaniol aflat la prima ediţie, câştigând toate cele trei partide în două seturi: 6-3, 6-0 cu Valentyna Ivakhenko (Rusia, 269 WTA), 6-3, 6-4 cu Sesil Karatantcheva (Bulgaria, 209 WTA) şi 6-3, 6-2 cu Mandy Minella (Luxemburg, 129 WTA).
Pentru accederea pe tabloul principal de la Mallorca, Sorana Cîrstea va fi răsplătită cu un cec în valoare de 1.552 de dolari şi 1 punct WTA. Cîrstea nu şi-a aflat încă adevr-sara din primul tur, ţinând cont că mai sunt meciuri de jucat în faza calificărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Câţi judecători au PSD, PNL şi UDMR în CCR?

După reînnoirea garniturii de judecători la Curtea Constituţională, configuraţia acestei instituţii se schimbă radical de pe 13 iulie: PSD va avea trei judecători numiţi, cu unul în plus faţă de câţi are în prezent, PNL pierde un judecător, în vreme ce UDMR a reuşit să-şi păstreze locul Marian Enache (PSD), […]