Published On: vin, mai 12th, 2017

SORANA, ÎNCÂNTĂTOARE LA MADRID

nichiduta.ro

Târgovişteanca a reuşit să acceadă până în sferturile de finală ale turneului găzduit de capitala Spaniei.
Jucătoarea târgovişteană de tenis Sorana Cîrstea s-a alăturat Simonei Halep în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari, miercuri, graţie victoriei reuşite în faţa japonezei Misaki Doi, cu 7-5, 36, 6-1.
Cîrstea (27 ani, 83 WTA), beneficiara unui wild card, s-a impus într-o oră şi 56 de minute în faţa niponei (26 ani, 53 WTA), reuşind 11 aşi.
Sorana a început rău meciul, ratând două mingi de break în ghemul inaugural după care a făcut două duble greşeli, iar scorul a devenit în scurt timp 0-3. A urmat o revenire pe măsură şi s-a restabilit egalitatea, 3-3. Fiecare şi-a făcut serviciul în următoarele patru ghemuri, iar apoi Cîrstea a reuşit un break (6-5), încheind primul set (7-5) cu un as.
În setul al doilea, Doi a avut iniţiativa şi a condus ostilităţile, reuşind un break la 4-3, care a dus-o în poziţia de a lua setul cu 6-3.
În decisiv, Cîrstea nu i-a lăsat nicio şansă adversarei, desprinzându-se la 5-0, pentru a încheia setul cu 61.
Sorana a câştigat toate cele trei confruntări cu Misaki Doi, primele două având loc în 2012, în optimi, la Pattaya City (Thailanda), cu 6-2, 6-2, şiîn 2013, la Tokyo, în turul doi, cu 61, 6-2.
Cîrstea şi-a asigurat un cec de 130.965 euro şi 215 puncte WTA, iar în sferturi va înfrunta o reprezentantă a Franţei, învingătoarea dintre Oceane Dodin (venită din calificări) şi Kristina Mladenovic (cap de serie numărul 14).

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro