SORANA CÎRSTEA, VICTORIE MINUNATĂ LA US OPEN

Mihai ROŞOIU

Sorana Cîrstea a obţinut o calificare dramatică în turul 3 la US Open, după ce a trecut de favorita numărul 9 a competiţiei, Johanna Konta. A fost o partidă de aproape trei ore, în care jucătoarea din România a reuşit să revină de la 0-1 la seturi. 2-6, 7-6 (5), 6-4 a fost scorul final. Pentru calificarea în optimile de finală, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Karolina Muchova, din Cehia, favorită numărul 20 a competiţiei. Muchova a trecut până acum de Venus Williams şi Anna Kalenina.
Primul set din meciul cu Johanna Konta a fost unul de uitat pentru Sorana Cîrstea. Britanica a câştigat de trei ori pe serviciul româncei şi a închis manşa la doi. Iar lucrurile păreau să meargă în direcţia greşită şi în setul doi, după ce Sorana şi-a mai pierdut o dată serviciul. Dar a răspuns cu un rebreak, iar din acel moment jocul său a crescut enorm ca nivel. A mai salvat pe parcurs patru mingi de break ale adversarei, iar până la tiebreak sa mers cu serviciul. Sorana a fost mai exactă în tiebreak şi şi-a procurat patru mingi de meci. A concretizat-o abia pe ultima, dar a fost suficient pentru a trimite meciul în decisiv.
S-a făcut 5-3, iar românca a avut şi două mingi de meci pe serviciul adversarei. Konta le-a salvat cu servicii impecabile. Dar apoi, pe propriul serviciu, Sorana nu a mai ezitat. A închis meciul cu un game la zero pe propriul serviciu.
Sorana Cîrstea merge în turul 3 şi îşi asigură un cec în valoare de 163.000 de dolari. Îşi egalează performanţa de anul trecut, când era eliminată de Taylor Townsend. Turul 3 reprezintă până acum cea mai bună performanţă a carierei la US Open. A mai ajuns în 2009 şi 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA, DUPĂ SUCCESUL DE LA US OPEN: "ACUM CÂTEVA SĂPTĂMÂNI ERAM EPUIZATĂ"

Sorana Cîrstea a reuşit să se califice în turul al treilea la US Open după o victorie dramatică în faţa britanicei Johanna Konta! Românca s-a impus în 3 seturi, 26, 7-6, 6-4, după un meci maraton care a durat 2 ore şi 52 de minute şi s-a jucat în bula […]