SORANA CÎRSTEA, REGINĂ ÎN DUBAI

Mihai ROŞOIU

Jucătoarea din România, aflată pe locul 86 în clasamentul WTA, a învins în ultimul act o jucătoare mai bine clasată, cehoaica Katerina Siniakova (64 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-3, la capătul unui meci de peste două ore.
Sorana Cîrstea a început perfect finala de la Dubai, cu trei game-uri câştigate la rând, dintre care unul pe serviciul Siniakovei. Totuşi, la 3-0, a urmat o cădere în jocul Soranei.
Cele două jucătoare şi-au adjudecat următoarele două game-uri jucate pe propriul serviciu, iar apoi au urmat, de la 4-1 pentru Sorana Cîrstea, cinci jocuri consecutive câştigate de Katerina Siniakova, care a obţinut astfel primul set.
Setul secund a debutat identic cu primul, Sorana având 3-0. Au urmat câte două break-uri de fiecare până la sfârşitul actului, iar avantajul obţinut de româncă la început s-a dovedit a fi decisiv, Cîrstea obţinând setul doi şi trimiţând finala în decisiv.
Setul trei a oferit, încă o dată, multe break-uri, două pierdute de Sorana Cîrstea şi patru de Katerina Siniakova, jocul pe propriu serviciu înclinând, astfel, balanţa în favoarea jucătoarei din România, care a câştigat trofeul de la Dubai.
Turneul de la Dubai i-a adus Soranei Cîrstea al nouălea trofeu ITF din carieră, după cele de la Porto Santo (2005), Albufeira (2006), Bucureşti (2006 şi 2007), Cagnes-sur-Mer (2011), Saint-Malo (2011), Limoges (2011) şi Bertioga (2016).
De asemenea, Sorana Cîrstea are şi un trofeu câştigat în circuitul WTA, la Tashkent, în
2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

UNICEF: Profesorii şi elevii trebuie incluşi pe lista persoanelor vaccinate cu prioritate împotriva noului coronavirus

UNICEF face un apel către autorităţile din întreaga lume, ca profesorii şi elevii să fie vaccinaţi cu prioritate împotriva noului coronavirus.Acest lucru ar permite redeschiderea unităţilor de învăţământ şi ar scădea riscul abandonului şcolar.„Pandemia a făcut ravagii în educaţia copiilor din întreaga lume. Vaccinarea profesorilor este un pas cheie”, a […]