SORANA CÎRSTEA, DIN NOU LA OLIMPIADĂ

Mihai ROŞOIU

Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Ţiriac, şi-a văzut visul împlinit! Parcursul bun de la începutul acestui an, i-a asigurat performanţa la care visa de ceva timp. Sportiva din Târgovişte va reprezenta ţara noastră la cea mai importantă competiţie a anului: Jocurile Olimpice.
Pentru acest lucru, Cîrstea avea nevoie de rezultate bune, care să o propulseze în clasamentul WTA. Parcursul de până acum, de la Roland Garros, a ajutat-o să îşi îndeplinească principalul obiectiv. Ultimul succes i-a asigurat nu doar prezenţa în turul 3 la Open-ul de la Paris, dar şi locul la Tokyo.
Nu a fost o misiunea uşoară pentru sportiva noastră, în turul secund de la Roland Garros. Deşi se află pe locul 97 WTA, Martina Trevisan s-a bătut pentru fiecare punct în faţa frumoasei Sorana. A rezultat un meci maraton, în care ambele tenismene au avut şansa să îşi apropie victoria.
Aproape trei ore i-au trebuit Soranei să spargă rezistenţa italien-cei. Aceasta a părut să întoarcă partida în setul al doilea, după ce Sorana se impusese în primul cu 6-4. Românca a arătat momente de nesiguranţă şi de aceea, rivala ei şi-a adjudecat setul cu 6-3 şi a împins meciul în decisiv.
Acolo Sorana a reuşit să îşi găsească ritmul cel mai bun şi şi-a păstrat calmul în momentele decisive. De aceea, a obţinut victoria şi punctele necesare pentru a pătrunde în top 50. Sorana a urcat pe locul 47 WTA şi, astfel, a devenit disponibilă pentru un loc la Tokyo. Deşi nu mai a jucat la FED Cup, principalul criteriu de prezenţă şa Jocurile Olimpice, Federaţia de Tenis a cerut o derogare pentru Sorana.
Sorana şi-a manifestat dorinţa de a reprezenta ţara noastră în Japonia şi oficialii forurilor internaţionale au fost de acord. Pentru asta, iubita lui Ion Ion Ţiriac avea nevoie de o clasare superioară în clasament, iar acest lucru s-a întâmplat. Sorana poate fi marea speranţă a României la Tokyo, mai ales după anul de coşmar al Simonei Halep.
Până atunci, Sorana speră să meargă cât mai departe la Roland Garros. Românca va juca turul următor cu Daria Kasatkina, o adversară redutabilă. Un succes ar duce-o pe Sorana în optimi. Până acum, românca nu se poate plânge de parcursul de la Paris, care i-a adus 130.000 de euro, până în acest moment.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA A LUAT LICENŢA PENTRU LIGA I

FRF a anunţat că a acordat licenţa de participare în Liga 1 unui număr de 24 de cluburi.Procesul de licenţiere a cluburilor care au solicitat licenţa de participare în Liga 1, pentru sezonul 2021/2022, a fost încheiat în data de 28 mai 2021. Astfel, au primit licenţa toate cele 16 […]