Published On: mar, feb. 14th, 2017

SORANA CÎRSTEA A ADUS SINGURUL PUNCT AL ROMÂNIEI ÎN MECIUL CU BELGIA

nichiduta.ro

Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu au învins cu 6-2, 6-0 cuplul Kirsten Flipkens/Maryna Zanevska şi au adus echipei României punctul de onoare în meciul de tenis cu Belgia, câştigat cu 3-1 de aceasta, duminica, la Sala Polivalenta din Bucureşti, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.
Româncele au dominat categoric acest meci fara miza, obţinând victoria într-o ora şi 9 minute, dupa zece ghemuri consecutive. Belgiencele au câştigat primul ghem al confruntarii, Cîrstea şi Niculescu au întors scorul (2-1), dar Flipkens şi Zanevska au reuşit un break şi au facut 2-2, dupa care pe teren a fost o singura echipa, Sorana şi Monica facând spectacol prin execuţiile lor.
Belgia şi-a asigurat victoria dupa ce a câştigat primele trei meciuri de simplu. Sâmbata, Kirsten Flipkens a învins-o pe Monica Niculescu în doua seturi, cu 6-3, 6-4, iar Yanina Wickmayer a trecut în trei seturi de Sorana Cîrstea, cu 7-6 (4), 5-7, 7-5, iar duminica Elise Mertens a dispus de Irina Begu cu 3-6, 7-5, 7-5. Al patrulea meci de simplu nu s-a mai desfaşurat, anunţa Agerpres.
Belgia va juca baraj pentru promovarea în Grupa Mondiala a Fed Cup, iar România va juca unul de menţinere în Grupa Mondiala II, pe 22-23 aprilie.
România şi Belgia s-au mai înfruntat de trei ori pâna acum în Cupa Federaţiei, Belgia învingând de fiecare data: în 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franţa), în sferturile Grupei Mondiale, iar în 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 şi apoi cu 3-0, în decurs de trei zile, la Murcia, în Grupa I valorica a zonei Europa-Africa a competiţiei.
Meciul cu Belgia a consemnat debutul lui Ilie Nastase în postura de capitan nejucator al echipei României. România nu a putut conta în acest meci pe cea mai buna jucatoare a sa, Simona Halep (4 mondial), accidentata, în timp ce Irina Begu s-a confruntat cu probleme stomacale saptamâna aceasta şi nu a intrat decât duminica.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro