Soluţii pentru o mai bună finanţare a medicinei primare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a participat la Conferinţa anuală de medicină a familiei, ocazie cu care a subliniat rolul important al medicilor de familie în sistemul de sănătate, motiv pentru care Guvernul va susţine creşterea alocării de fonduri pentru medicii din acest sector.Astfel, în cadrul unui împrumut de aproximativ 800 milioane de euro pe care Ministerul Finanţelor il negociază cu Banca Mondială, sunt pre-vazute fonduri pentru plata serviciilor suplimentare efectuate de către medicii de familie către pop-ulatie si pentru medicina comunitară, în scopul asigurării unui acces mai bun al populaţiei la servicii medicale primare şi al efi-cientizării cheltuielilor din sănătate.
„Ne preocupă acest aspect şi, în afară de ceea ce s-a făcut până acum, adică creşterea bugetului pentru medicina de familie cu aproximativ 25% anul acesta, am înţeles că este nevoie de o creştere a procentului alocat pentru medicina de familie, de la 6,5% la 10%. Guvernul va susţine acest lucru printr-un împrumut pe care Ministerul Finanţelor îl negociază cu Banca Mondială de aproximativ 800 de milioane de euro. Şi alte servicii pe care le-am preluat din sistemele altor ţări din Europa şi care nu sunt plătite în acest moment de către statul român, dar pe care medicii de familie le acordă, dorim să le recompensăm, să nu mai fie facute gratuit”, a declarat Sorina Pintea.Contractul care se negoci-aza de Ministerul Finantelor cu Banca Mondială prevede şi fonduri pentru dotarea cu echipamente a cabinetelor medicale, precum şi pentru pregătirea personalului medical din medicina primară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DSV Dâmboviţa a dat startul controalelor drastice privind siguranţa produselor pentru masa de Paşte

Începând de vineri, 29 martie 2019, a intrat în aplicare planul comun de acţiuni ce vor fi întreprinse în Dâmboviţa , în perioada premergătoare şi în timpul Sărbătorilor Pascale, pentru protejarea sănătăţii şi a siguranţei populaţiei. Măsurile, care vor fi puse în aplicare de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru […]