Soluţii pentru despăgubire a fermierilor afectaţi de secetă

secetaPrin intermediul direcţiilor agricole judeţene este monitorizată situaţia generate de secetă iar primăriile transmit date cu privire la situaţia culturilor şi suprafeţelor afectate.
Potrivit secretarului de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Batrânoiu, soluţia pentru a veni în sprijinul fermierilor afectaţi de seceta constă cel mai probabil în promovarea unei scheme de ajutor de stat.
Până la această dată în Dâmboviţa se poate vorbi de culturi afectate de grindină în luna iunie, pe 2750 de hectare, şi culturi care au de suferit din cauza secetei, pe suprafeţele mai mari, fiind vorba în special de porumb şi floarea soarelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A sosit a 13-a serie de bilete de tratament pentru pensionarii dâmboviţeni

Casei de Pensii Dâmboviţa i-au fost alocate pentru a 13-a serie a acestui an 288 bilete de tratament în staţiunile Pucioasa, Olăneşti, Călimăneşti, Covasna, Techirghiol, Govora, Vatra Dornei, Tuşnad, Saturn, Eforie Nord, Neptun, Slănic Prahova, Slănic Moldova, Căciu-lata, Amara, Felix şi Herculane, cu începere în perioada 11-15 august 2015. „Listele […]