„Soluţii de finanţare şi Garantare a Proiectelor de Investiţii pentru IMM”, dezbatere găzduită de CJ Dâmboviţa

Sala Unirii a CJ Dâmboviţa a fost gazda Conferinţei Regionale „Soluţii de finanţare şi Garantare a Proiectelor de Investiţii pentru Înterprinderi Mici şi Mijlocii”. Prin acest demers a fost facilitat un dialog consistent, având astfel posibilitatea să se obţină direct de la sursă informaţii utile pentru anumite proiecte. Principalele teme discutate au fost legate de Programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene, etc.), Accesarea programelor START-UP NATION 2018, IMM INVEST ROMÂNIA, Instrumente de garantare si contragarantare pentru finantarea firmelor, Caracteristicile produselor de creditare, garantare şi contra-garantare, Rolul bancilor in dezvoltarea mediului de afaceri, produse si solutii innovative şi Modele de succes in antrepreno-riat(reprezentanti ai IMM-urilor care au reusit aplicand Programul Start Up Nation 2017). Evenimentul a avut ca scop să prezinte o serie de platforme de finanţare pentru firmele româneşti şi modul de accesare a acestora, sursele de finanţare ale acestui moment, oportunitatea garantării investiţiilor în business, bani guvernamentali şi fonduri europene pentru finanţarea companiilor.
Programul START-UP NATION
2018 – Antreprenorii vor putea obţine şi în cursul anului 2018 fonduri nerambursabile prin intermediul programului Start-up Nation pentru înfiinţarea unor afaceri noi şi durabile. Vor fi eligibile pentru a primi un sprijin maxim de 200.000 de lei societăţile din spaţiul rural sau urban, înfiinţate dupa data de 31.01.2018, avand domenii de activitate precum producţie de bunuri, IT, industrii creative sau servicii.
Programul IMM INVEST ROMÂNIA – Un proiect de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii, elementul de noutate faţă de programele anterioare constand in acordarea facilităţi de garantare în cuantum de 80% pentru credite de investiţii pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înfiinţare de centre de agrement. Adresabilitatea programului este extinsă pentru beneficiarii eligibili, IMM-urile putând opta pentru credite garantate în proporţie de 50% pentru capital de lucru şi/sau realizarea de investiţii până la valoarea maximă cumulată de 10 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cristian Stan, primarul Municipiului Târgovişte, avertisment dur pentru AITT

Dezbaterea Proiectului de hotărâre privind aprobarea structurii organizatorice a Societăţii Servicii Publice Municipale Târgovişte SRL, a adus în discuţia membrilor Consiliului Local Municipal Târgovişte problemele grave şi calitatea slabă a serviciilor de transport public local. S-a vorbit despre conflictul de muncă de la AITT şi de faptul că, zilnic, sunt […]