Published On: mar, aug. 1st, 2017

Şoferii fără abateri vor plăti poliţe RCA mai mici cu 50%

nichiduta.ro

Deşi bonusul propus iniţial era de numai 32 de procente, autorităţile anunţă că şoferii care nu sunt vinovaţi de producerea accidentelor rutiere vor plăti poliţe mai mici cu 50%. Modificările au fost anunţate după a doua dezbatere publică pe Proiectul de Normă privind asigurările auto din România – RCA, la care au participat specialiştii ASF responsabili de redactarea normei, reprezentanţii asigura-torilor, brokerilor, BAAr, asociaţiilor constatatorilor şi lichidatorilor de daune, reprezentanţii service-urilor auto şi ai transportarilor.
Aşadar, şoferii mai vigilenţi vor plăti poliţa de asigurare auto obligatorie la jumătatea din valoare. Concret, cel care are un comportament adecvat în trafic trebuie să primească un discount semnificativ. Astfel, cei care au comportament corect în trafic vor primi un bonus la RCA
de 50%.
În ceea ce priveşte categoria persoanelor care au un comportament inadecvat în trafic, ele vor fi plăti următoarea poliţă RCA crescută cu până la 180%. Iniţial, creşterea era de 200%, dar valoarea a scăzut în urma dezbaterilor cu asociaţii de protecţia a consumatorului, transportatori şi service-uri. Clienţii cu risc ridicat de a produce accidente vor fi orientaţi către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din Români (BAAR) în cazul în care primesc 3 oferte prea mari, peste tariful de referinţă plus factorul n.BAAR, într-un termen prestabilit de normă, va oferta aceşti clienţi şi îi va repartiza către asigurători în funcţie de cota de piaţă pe care o au aceştia la o dată de referinţă. Se protejează inclusiv clienţii cu risc ridicat.
Printre mai importante aspecte reglementate, întâlnim Sistemul BonusMalus, care urmează să fie modificat, astfel încât şoferii fără accidente vor putea beneficia de o reducere a tarifelor RCA de până la 50% (faţă de 32% în prezent), în timp ce şoferii cu cele mai multe daune vor achita un preţ cu până la 100% mai mare faţă de nivelul standard (B0).

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro