Socoteala care te scoate din minţi! Câţi bani au cheltuit deputaţii în primele şase luni ale anului

Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei, cheltuielile cu deputaţii din ianuarie până în iunie au fost de 46.267.850 de lei.
Aceste cheltuieli reprezintă veniturile, diurna pentru deplasarea la Palatul Parlamentului şi în circumscripţiile electorale, cazarea, transportul, telefonia mobilă, salariile personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare, bunuri şi servicii tot pentru birourile parlamentare şi deplasările în străinătate.
Pentru diurna de deplasare a aleşilor la Palatul Parlamentului şi în circumscripţiile electorale, Camera Deputaţilor a alocat din ianuarie până în iunie 3.558.786 de lei, pentru cazare – 7.401.410 de lei, pentru transport -5.443.940 de lei, iar pentru telefonia mobilă – 59.444 de lei.
Cheltuielile pentru salariile personalului angajat în birourile parlamentare şi pentru bunuri şi servicii tot pentru birourile deputaţilor au fost de 18.174.648 de lei.
Cele 64 de deplasări ale deputaţilor în străinătate în perioada ianuarie – iunie au costat 527.822 de lei.
Deputaţii şi-au început mandatul în decembrie 2016, lună în care cheltuielile Camerei cu aleşii au fost de 2.403.825 de
lei.
Camera numără, în prezent, 326 de deputaţi. (M.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Schimbări pe bandă rulantă în politica fiscală Acciza este doar una dintre BOMBE

Val de schimbări în politica fiscală, plănuite de Ministerul Finanţelor pentru perioada imediat următoare, dar şi de la anul. Guvernul pregăteşte mărirea accizelor la carburanţi, eliminarea şi reducerea unor impozite. Măsurile apar într-un proiect de ordonanţă al ministerului, aflat în dezbatere publică. Benzina şi motorina s-ar putea scumpi cu aproape […]