Social-democratele din Dâmboviţa, la Şcoala de Vară a OFSD

Şcoala politică de vară a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD) a avut loc, în perioada 30 august – 1 septembrie, la Mamaia. Şi judeţul Dâmboviţa a fost reprezentat de o delegaţie de doamne social-democrate în frunte cu preşedintele OFSD Dâm-boviţa, deputatul Claudia Gilia. Din delegaţie mai amintim pe deputatul Carmen Holban, deputatul Oana Vlăducă, consilierul judeţean Gabriela Caciamac şi alte doamne din PSD Dâmboviţa. Au avut loc o serie de prezentări şi dezbateri privind contribuţia femeilor în realizarea Marii Uniri de la 1918, precum şi importanţa preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România : ” Anul acesta temele supuse dezbaterii au atins subiecte diverse şi cu implicaţii multiple pentru societatea românească:
1. Rolul femeii în realizarea Marii Unirii (ex. lansare de carte „Femeile românce si Marea Unire de la 1918. Eroinele României Mari. Destine din linia întâii”- Adina BERCIU);
2. Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene -oportunităţi, provocări şi perspective;
3. Contextul politic actual şi pregătirea alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale din 2019 etc. A doua zi a Şcolii Politice de Vară a debutat cu o lansare de carte:
” EROINELE ROMÂNIEI MARI DESTINE DIN LINIA INTAI” -prof.univ.dr. Adina Berciu-Drăghicescu.
Volumul este o carte document, conţinând informaţii şi documente preţioase cu privire la personalităţi feminine care şi-au pus amprenta asupra făuririi României Mari (Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu, Elena Alistar Romanescu, Martha Bibescu, etc.).
Poate cel mai frumos text dedicat rolului femeilor în crearea României Mari îi aparţine Reginei Maria care, în anul 1919, scria acest omagiu de suflet:
„Şi voi, femeilor, aţi avut partea voastră în timpul războiului ţării, tot aşa de vitejeşte ca şi ostaşii.
De la întâiul ceas al mobilizării şi voi aţi răspuns la chemare.
Voi n-aţi plecat ca să înfruntaţi gloanţele, dar cu bărbaţie aţi trimis pe soţii voştri, pe fii, pe fraţii voştri ca să dea ochii cu moartea.
Fără murmur aţi primit jertfa…fără jelire aţi îndurat scurgerea lunilor şi anilor de tăcere şi despărţire şi aţi trăit fără nicio veste de la ai voştri şi fără niciun cuvânt ca să vă întărească credinţa.
Şi oriunde am mers v-am găsit neclintite, răbdătoare şi credincioase menirii voastre.
În noaptea lungă a durerilor trecute văd chipurile voastre luminând ca nişte candele dea lungul drumului întunecat”. In cadrul Şcolii Politice de Vară de la Constanţa, atât doamna Prim-ministru, Viorica Dăncilă, dar şi doamnele ministru din Guvernul României au prezentat măsurile luate pentru punerea în aplicare a programului de guvernare.
Despre angajamente asumate şi îndeplinite, despre responsabilitate, despre unitate şi solidaritate, despre consens şi despre interesele României a fost vorba la întrunirea femeilor social-democrate.”, a afirmat preşedintele OFSD Dâmboviţa, deputatul Claudia Gilia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trei noi scheme de tratament interferon free, de la 1 septembrie, pentru hepatita cronică virală C

De la 1 septembrie, asiguraţii au acces cu 30 de zile mai devreme, decât termenul prevăzut iniţial, la trei scheme de tratament, altfel spus o abordare mult mai personalizată a tratamentului.Cu mai puţin de o lună în urmă CNAS a anunţat că a finalizat şi a încheiat noi contracte cost-volum-rezultat […]