SITUAȚIE DRAMATICĂ pe DJ 714 Cheile Tătarului-Padina-Peștera

STAȚIUNEA PEȘTERA-PADINA la un pas să fie închisă la iarnă, dacă Guvernul Cîțu nu acordă sprijin financiar CJ Dâmbovița, pentru refacerea dezastrului lăsat de viituri.
Anunțul a fost făcut chiar de președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a reiterat APELUL către Guvern de a acorda sprijin financiar pentru refacerea DJ 714, afectat grav în zona Cheile Tătarului, în zona Valea Cocorei și în zona Horoabele.
Pagubele se ridică la suma de 20.000.000 de lei, iar la acest moment CJ Dâmbovița a reușit să aloce doar suma de 1.000.000 de lei și a demarat o serie de lucrări cu LDP Dâmbovița.
Potrivit președintelui CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa a făcut și dânsul apel la Guvern, chiar în video-conferința care a avut loc în cursul zilei de 2 septembrie, astfel încât Guvernul să aloce sprijin financiar în vederea refacerii DJ 714.
„După cum bine știți, situația este DRAMATICĂ în zona montană – Stațiunea turistică de interes național Peștera-Padina. Acum ceva timp, am avut o situație pe o suprafață de 240 m din DJ 714 – zona Cheile Tătarului.
Am făcut o rectificare bugetară internă și am intervenit cu societatea noastră, LDP Dâmbovița, în zonă dar nici până astăzi, nu avem sprijin
financiar din partea Guvernului. Dar mai GRAV, weekend-ul trecut, drumul a fost afectat în alte două puncte iar pagubele stabilite în urma constatării făcute de comisiile de specialitate prin CJSU Dâmbovița, se ridică la suma de 20.000.000 de lei, numai pe DJ 714…
Ieri, a avut loc și o videoconferință cu premierul României, iar domnul prefect a făcut din nou apel către Guvern privind situația din zona montană. Astăzi, fac din nou apel și sper

ca Guvernul SĂ ALOCE FINANȚARE PENTRU CALAMITĂȚILE DIN ZONA MONTANĂ. Nu am cerut bani pentru salarii și nici pentru cofi-nanțări de proiecte…
DACĂ NU VOM PRIMI NICI-UN SPRIJIN, și aici, NU VREAU SĂ SPERII PE NIMENI prin ceea ce spun, ba mai mult, dacă nu vom reuși să aducem în condiții optime de siguranță DJ 714, VOM FI NEVOIŢI CA ÎN PERIOADA DE IARNĂ SĂ ÎNCHIDEM ACEST DRUM. CEEA CE ÎNSEAMNĂ CĂ TOȚI OPERATORII DIN ZONA MONTANĂ NU VOR AVEA CALE DE ACCES ÎN PERIOADA DE IARNĂ.”, a declarat președintele CJ, Corneliu Ștefan.
Într-o altă ordine de idei, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan a trimis opt adrese oficiale către Ministerul Mediului pentru a prelua în administrare drumul forestier, asfaltat de pe partea dreaptă a lacului Bolboci însă guvernanţii au pierdut hărtiile și nu au dat niciun răspuns.
„Avem cel puțin opt adrese către Ministerul Mediului pentru a prelua ruta alternativă – adică drumul care aparține Direcției Silvice. Nici până astăzi, nu avem un răspuns. Nu ne plângem, dar cu toții trebuie să înțelegem că situația este tragică. Noi facem tot ceea ce putem pentru a pune în siguranță DJ 714 și SĂ NU ÎNCHIDEM ZONA MONTANĂ.”, a mai declarat președintele CJ, Corneliu Ștefan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ Dâmbovița a dat startul înscrierilor în programul de internship

În perioada 3.09.2021 -13.09.2021, documentele necesare pentru înscrierea în program, vor fi transmise de candidați, online, pe adresa de e-mail: internship2021@cjd.ro.Sunt disponibile 9 locuri în următoarele departamente din cadrul CJ Dâmbovița: Direcția juridică, contencios, administrarea patrimoniului – 2 posturi, Direcția de strategii programe și investiții – 2 posturi, Direcția economică […]