SISTEMUL INFORMATIC AL CAZIERULUI JUDICIAR ROMÂN – ROCRIS A FOST MODERNIZAT

Odată cu operaţionalizarea Registrului naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a fost modernizat.
Începând cu data de 30 iunie a.c., certificatele de cazier judiciar pentru persoane fizice şi juridice vor fi tipărite pe coli de format A4 şi vor fi individualizate prin seria şi numărul unic imprimate în partea din dreapta, sus, generate automat de sistemul informatic. Persoanele interesate vor putea depune cererea-tip, completată în prealabil sau vor putea solicita tipărirea acesteia din sistemul informatic, caz în care le va reveni doar obligaţia semnării acesteia. În continuare, identificarea se va face la ghişee, prin prezentarea unui act de identitate original, aflat în termenul de valabilitate. Procedura de lucru privind obţinerea şi eliberarea documentelor de cazier judiciar nu a suferit modificări suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Două persoane, la un pas să fie mistuite de flăcări

Pompierii au intervenit in Găeşti pe strada Vladimir Streinu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexa gospo-darească. S-a acţionat cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dintre care una de la Garda Vişina şi un echipaj SAJ. Au fost două victime cu arsuri care au primit asistenţă […]