Sistem nou de încălzire Ia Şcoala Gimnazială Ocniţa

Îmbunătăţirea condiţiilor din unităţile şcolare de raza comunei Ocniţa, reprezintă o prioritate pe agenda administraţiei condusă de edilul Eduard Barcău. După cum ştim, iarna trecută, administraţia de la Ocniţa s-a confruntat cu o situaţie destul de gravă, şi anume sistemul de încălzire geotermală de la Şcoala Gimnazială Ocniţa nu a reuşit să încălzească toată şcoala, iar şcolarii au fost la un pas să îngheţe în clase. Mai clar şi răspicat, se pare că sistemul modern, realizat în urmă cu aproape 10 ani, pe timpul fostului primar, nu prea dă randament pe timp de iarnă, atunci când, de altfel, este nevoie de el. Temperatura din calorifere, mai ales în clasele de la etaj, nu depăşeşte 30 de grade, drept pentru care nu se creează condiţiile termice pentru ca elevii să poată participa la activităţile şcolare.
Noul edil, Eduard Barcău, nu vrea să ajungă şi în această iarnă în aceeaşi situaţie şi drept urmare a luat deja decizii importante privind îmbunătăţirea sistemului de încălzire din şcoală. Concret, a fost realizat un proiect cu bani din bugetul local ce vizează montarea a două central termice pe gaz. Edilul ne dă asigurări că noile centrale vor fi montate până la debutul sezonului rece astfel încât şcolarii să nu mai îngheţe în sălile de curs. Valoarea investiţiei se ridică la 110.000 de lei fără TVA. Trebuie să mai precizăm faptul că se vor înlocui şi unele calorifere care nu funcţionează.
Bani pe POR, pentru modernizarea Şcolii Gimnaziale Ocniţa
Edilul Eduard Barcău ne-a mai spus că deja s-a depus şi un proiect ce are ca obiectiv modernizarea Şcolii Gimnaziale şi construirea unei săli de sport în comuna Ocniţa. Proiectul s-a depus pe Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 10. Valoarea estimată a investiţiei este 1,5 milioane de euro. Autorităţile locale sunt încrezătoare că o să obţină această finanţare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pe 6 august, ziua satului Gorgota din comuna Răzvad

Ca în fiecare an, pe data de 6 august, în Poiana Zborului din satul Gorgota,comuna dâm-boviţeană Răzvad va fi mare sărbătoare. Din moşi-strămoşi, satul Gorgota din comuna dâm-boviţeană Răzvad îmbracă haine de sărbătoare pe 6 august, când biserica prăznuieşte Schimbarea la faţă a Domnului. Cu mic cu mare, localnicii din […]