Sistem de monitorizare trafic pe drumurile judeţene din zona montană DJ 713, DJ 714 şi DJ 714A

I.B.

tutuianuConsiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi au fost 30 de proiecte de hotărâre şi trei informări. Printre proiecte amintim proiectul de hotărâre privind aprobarea notei de fundamentare pentru realizarea obiectivului „Sistem de monitorizare trafic pe drumurile judeţene din zona montană DJ 713, DJ 714 şi DJ 714A”.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa administrează în zona montană următoarele drumuri judeţene:
– DJ 713 lim. jud. Prahova-Şaua Dichiului-Cabana Babele-lim. jud. Prahova (lungime totală 20,160 km, din care pe raza judeţului Dâmboviţa 14,130 km);
– DJ 714 Glod (DN 71)-Sanatoriul Moroeni-Peştera (lungime 36,100 km);
– DJ 714A Pucheni (DN 71)-Cabana Căprioara-Valea Brăteiului (lungime 11,800 km); De-a lungul acestor sectoare de drumuri judeţene există perimetre importante cu vegetaţie forestieră aflate atât în proprietatea statului cât şi în proprietăţi private care sunt exploatate, în foarte multe cazuri, necorespunzător din punct de vedere al transportului materialului lemnos ce determină degradarea căilor de acces. În acelaşi sens, dezvoltarea capacităţilor de cazare ale obiectivelor existente sau în curs de execuţie din această zonă se realizează, adeseori prin transportul de materiale de construcţie la mase şi tonaje peste limitele admise, cu toate că există restricţii impuse şi semnalizate în condiţiile legii.
Totodată, activităţile de transport agabaritic menţionate afectează grav integritatea lucrărilor de asfaltare realizate de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa pe traseul DJ 713, DJ 714 şi Drumul de legătura DJ 713-DJ 714, impunându-se o monitorizare permanentă a traficului rutier pentru sancţionarea contravenienţilor la normele legale de exploatare a drumurilor judeţene. În acest sens s-a propus şi aprobat Nota de Fundamentare realizarea obiectivului „Sistem de monitorizare trafic pe drumurile judeţene din zona montană DJ 713, DJ 714 şi DJ 714A”, prin includerea acestuia pe lista de investiţii, cu o sumă totală alocată din rectfi-carea bugetară de 90.000 lei, inclusiv T.V.A., necesară achiziţionării unui sistem compus din:
– camere de supraveghere pentru monitorizare on-line a traficului rutier;
– sistem DVR;
– soft (program) înregistrare elemente de identificare auto;
– sistem de calcul (pc+monitor);
– linie de date (internet);
– alimentare energie electrică;
– proiectoare lumini + stâlpi de susţinere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Centru de Informare Turistică şi loc de joacă, investiţii cu bani europeni în comuna Runcu

Comuna dâmboviţeană Runcu, situată la poalele Munţilor Leaota se mândreşte cu un Centru de Informare Turistică. Investiţia a fost finanţată din fondurile europene şi anume prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. La evenimentul inaugural a fost prezent preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, reprezentanţii administraţiei locale, primarul Gheorghe […]