Published On: joi, feb. 8th, 2018

Sirenele de alarmare publică au sunat în tot judeţul

nichiduta.ro

Sirenele au fost acţionate miercuri, 7 februarie, în intervalul orar 10.00-11.00, în tot judeţul Dâmboviţa. Este vorba despre un exerciţiu pentru testarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare, desfăşurat de ISU Dâmboviţa. Simulările vizează atât verificarea echipamentelor ce pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), cât şi a celor cu acţionare locală.
Rezultatele verificărilor sunt centralizate la nivel judeţean şi supuse analizei în Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, în scopul îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă. La nivelul judeţului sunt 171 sirene (8 electronice şi 163 electrice) care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situaţii de protecţie civilă, modul de acţionare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate. Responsabilitatea menţinerii în stare de operativitate a sistemului de înştiinţare – alarmare revine autorităţilor publice locale, iar reprezentanţii ISU derulează, periodic, acţiuni de verificare în teren.
Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de se a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice. Obiectivele acestui demers organizat şi derulat în toate judeţele ţării vizează pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale, pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare şi centralizarea permanentă a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare. Conform legislaţiei în vigoare privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealar-mare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.
Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro