Sindicatul VALAHIA COMUNICAT DE PRESĂ

Urmare a faptului că în urma concilierii conflictului de muncă, între salariaţii reprezentaţi de Sindicatul Valahia şi conducerea societăţii AITT SRL nu s-a ajuns la un acord, salariatţi societăţii au hotărât declanşarea grevei de avertisment de două ore, în data de 05 octombrie 2018, între orele 06.00 –
08.00.
Greva de avertisment de 2 ore se va face cu încetarea lucrului, respectând prevederile art. 205 din Legea nr. 62 / 2011. în acest interval orar, şoferii aflaţi în efectuarea traseului vor opri mijloacele de transport timp de două ore, începând cu ora 06.00 şi până la ora 08.00 iar şoferii care urmează să plece în traseul stabilit, nu vor pleca decât la cursele ce trebuiesc efectuate după ora 08.00.
în intervalul orar 06.00 – 08.00, salariaţii aflaţi în grevă şi care au semnat pentru participarea la grevă, vor rămâne în incinta societăţi şi vor afişa ban-nere cu mesajul GREVĂ.
Greva de avertisment va fi urmată de greva generală, în termenul stabilit de art. 185 din Legea nr. 62 / 2011 – Legea dialogului Social.
Greva va continua până la soluţionarea tuturor revendicărilor salariaţilor, aşa cum au fost ele cuprinse în Procesul verbal de conciliere din 01.10.2018 şi_ anume:
Art. 16. (1) în cazul concedierii salariatului pentru motive ce nu ţin de persoana sa, sau pentru inaptitudine fizică sau psihică, constatată prin decizia organului competent de expertiză medicală, acesta va beneficia de plăţi compensatorii, în baza vechimii în unitate, după cum urmează:
a) 1 salariu de bază – pentru salariaţi cu vechime în muncă sub un an;
b) 3 salarii de bază – pentru salariaţi cu vechimea în muncă între 1 şi 5 ani
c) 4 salarii de bază – pentru salariaţi cu vechimea în muncă între 5 şi 10 ani;
d) 5 salarii de bază – pentru salariaţi cu vechimea în muncă între 10 şi 15 ani;
e) 6 salarii de bază – pentru salariaţi cu vechimea în muncă peste 15 ani;
(2) Se consideră vechime în unitate, în sensul prevederilor alin. 1, perioadele de timp în care salariatul a lucrat în baza unui CIM legal încheiat cu SC AITT SRL.
Art 34. (1) începând cu 01.10. 2018, salariile tuturor angajaţilor, se vor majora cu 200 lei. (2) între muncitorul necalificat şi celelalte categorii de personal, se va asigura o departajare stabilită prin grila de salarizare din Anexa 4. Art. 41. Pe perioada de valabilitate a prezentului contract se vor acorda tichete de masă în valoare de 15 lei / zi lucrată, pentru toţi salariaţii din Societate, conform numărului de zile lucrătoare din cadrul unei luni calendaristice.
Solicitarea Sindicatului Valahia în ceea ce priveşte ierarhizarea salariilor în cadrul SC AITT SRL – Anexa 4, este următoarea:
Ierarhizarea salariilor de bază în SC AITT
SRL:
1. Muncitor necalificat – 1900 lei;
2. Muncitor calificat – 2280 lei;
3. Conducători auto microbuze – 2380 lei;
4. Conducători auto autobuze – 2480 lei;
5. Conducători auto autobuze articulate – 2580 lei
6. Personal administrativ pentru care condiţia de pregătire este studii liceale – 2280 lei;
7. Personal administrativ pentru care condiţia de pregătire este studii postliceale – minim 2380 lei;
8. Personal încadrat pentru care condiţia de pregătire este şcoala de maiştri – minim 2480 lei;
9. Personal încadrat pentru care condiţia de pregătire este studii superioare – minim 2600 lei;
Ne cerem scuze tuturor persoanelor care utilizează transportul public şi care vor fi afectate de acţiunea grevistă însă greva este legală şi este singurul instrument legal prin care sperăm să rezolvăm problemele salariaţilor din SC AITT SRL, care au restanţe la acordarea unor drepturi salariale încă din luna august 2017 şi vor să nu mai fie plătiţi în continuare cu salariul minim la nivel naţional.
La momentul declanşării GREVEI GENERALE, Sindicatul Valahia va aviza acţiuni publice de protest, cu respectarea strictă a Legii Adunărilor Publice.
Preşedinte Sindicatul Valahia Dragodănescu Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-A ÎNCHEIAT etapa a IX-a A LIGII SECUNDE

Ultimele două meciuri din cadrul etapei cu numărul nouă a eşalonului secund s-au disputat duminică, de la ora 11:00, la Piteşti şi Techirghiol. Gazdele sau impus în ambele partide fără a primi gol, Fotbal Club Argeş după 3-0 cu Luceafărul, iar SSC Farul reuşind un 1-0 cu Energeticianul. Emil Săndoi, […]