Published On: vin, mart. 15th, 2013

Sindicatul funcţionarilor publici cere demisia ministrului sănătăţii

nichiduta.ro

sindiactIon Oproiu, în calitate de preşedinte al Sindicatului funcţionarilor publici şi personalului din administraţia locală şi de vicepreşedinte al Confederaţiei Meridian, a criticat în termeni duri declaraţia ministrului Sănătăţii, cu privire la desfiinţarea Caselor Judeţene de asigurări de sănătate şi a direcţiilor judeţene de sănătate. Oproiu a amintit că înfiinţarea CASS a pornit de la o decizie tripartită Guvern – Sindicate -Patronate şi l-a acuzat pe Eugen Nicolaescu de „o iniţiativă care reprezintă o mare aberaţie”. în opinia sa, ministrul Sănătăţii este pe cale să comită un abuz, fără să se fi consultat cu partenerii din USL, încălcând „o lege, legea 95/2006, semnată chiar de el pentru a pune mâna pe sumele uriaşe de bani colectate de la populaţie şi patroni”.
Aceeaşi opinie a exprimat-o şi vicepreşedintele Emil Pleşa, cei doi cerând demisia ministrului Sănătăţii şi salvarea celor 8.000 de locuri de muncă din casele judeţene de asigurări de sănătate şi direcţiile de sănătate publică.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro