Simplificări la impozitarea clădirilor

blocuriPotrivit unui proiect legislativ promovat de Ministerul Finanţelor Publice, impozitarea clădirilor va fi simplificată, astfel încât să nu mai fie nevoie de evaluare. Această modificare a fost luată în calcul având în vedere că, în prezent, evaluarea este necesară pentru stabilirea valorii impozabile a imobilelor deţinute atât de firme, cât şi de persoane fizice care deţin clădiri nerezidenţiale sau cu scop mixt – locuinţă şi pentru desfăşurarea de activităţi economice, în timp ce, pentru locuinţe, valoarea este stabilită conform Codului Fiscal. Se preconizează o bază de impozitare comună cu coeficienţi diferiţi pentru imobilele rezidenţiale şi nerezidenţiale.
Conform prevederilor actuale, evaluarea se face după un standard special, dedicat exclusiv stabilirii valorii impozabile şi care nu poate fi utilizat în alte scopuri, cum ar fi de exemplu garantarea împrumuturilor. Prin schimbarea legislaţiei, se elimină costul în plus generat de evaluare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Concurs la nivelul instituţiilor de învăţământ pentru posturile vacante

În perioada următoare vor avea loc concursuri la nivelul instituţiilor de învăţământ dâmboviţene pentru catedrele rămase vacante. Lista posturilor şi datele concursurilor au fost deja publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa. Potrivit informaţiilor oferite de inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Istrate, la 12 septembrie 2016, toate catedrele/posturile din învăţământul dâmboviţean […]