Simplificarea procedurilor de achiziţie din Programul pentru şcoli

A fost adoptată completarea Ordonanţei Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la „Programul pentru şcoli” al Uniunii Europene. Scopul aprobării prezentului act normativ este de a reglementa modul de asigurare a sursei financiare bugetare în cazul aplicării programului la nivel local (comune, oraşe şi municipii).
De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 13/2017, autorităţile responsabile pentru implementarea programului au fost consiliile judeţene şi consiliile locale ale sectoarelor Municipiului Bucureşti. Ulterior adoptării Legii nr. 55/2018 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene, exista posibilitatea legală ca şi consiliile locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor să organizeze şi să deruleze procedurile de atribuire a contractelor pentru achiziţia produselor aferente programului.
Prin urmare, s-a impus necesitatea completării Ordonanţei Guvernului nr. 13/2017 cu prevederi clare privind repartizarea sumelor de la nivel judeţean la nivel local, întrucât consiliile locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor sunt în prezent în imposibilitatea derulării programului în şcolile de pe raza lor teritorială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De la începutul anului, 5424 persoane s-au angajat cu sprijinul AJOFM Dâmboviţa

În primele 9 luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Dâmboviţa au fost încadrate în muncă 5424 persoane, dintre care 2489 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 1992 au peste 45 de ani, 1420 […]