Silvicultorii dâmboviţeni se îngrijesc de pădurile generaţiilor viitoare

predaO latură deosebită a activităţii silvicultorilor dâm-boviţeni o constituie realizarea programelor de regenerare naturală şi artificială a pădurilor.
„Avem o mare responsabilitate în acest sens şi întotdeauna noi împădurim cel puţin cât se taie. Din planul de 47 de hectare de regenerări artificiale, anul acesta am realizat 60 de hectare. La regenerări naturale, faţă de 100 de hectare programate, am realizat 102 hectare” -precizat ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa.
Acesta a vorbit şi despre seriozitatea cu care sunt executate activităţile de întreţinere a arboretelor, prin tăieri de îngrijire, de rărire şi curăţire. Şi la acest capitol programul a fost depăşit, fiind realizate 2.989 hectare, cu 541 hectare peste suprafaţa planificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Guvernul majorează cu circa 40% suma alocată pentru sprijinul acordat agricultorilor la achiziţionarea motorinei

Suma alocată în 2015 agricultorilor pentru plata ajutorului de stat în scopul reducerii accizei la motorina utilizată în agricultură este majorată cu aproximativ 40%, de la 270,697 milioane lei la 377,472 milioane lei, potrivit unei Hotărâri aprobate de Guvern. Măsura va asigura resursele financiare necesare pentru plata ajutorului de stat […]