Silvicultorii dâmboviţeni se îngrijesc de pădurile generaţiilor de mâine

costel predaIntr-un scurt bilanţ al activităţii după primul semestru al anului, dr. ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, a precizat că au fost realizaţi şi chiar depăşiţi toţi indicatorii tehnici şi economici programaţi. Dintr-un total de 150.000 mc de masă lemnoasă au fost exploataţi 65.000 mc, au fost colectate 30 de tone de plante medicinale, au fost îndeplinite integral obligaţiile faţă de personalul silvic.
Conferinţa de presă a fost în mod inspirat completată de o deplasare în teren, pe raza Ocolului Silvic Stur-zeni, unde ne-am putut convinge cu câtă muncă, pricepere şi răbdare se îngrijesc silvicultorii de pădurile care vor bucura generaţiile de mâine.
Sunt în curs de desfăşurare lucrări de curăţire în mai multe cantoane, ştiut fiind că Direcţia Silvică Dâmboviţa execută, anual, lucrări de ajutorare a regenerării naturale pe suprafeţe însumând 1000 de hectare.
Cum a explicat directorul Costel Preda, sunt cele mai valoroase arborete, îngrijite de silvicultori cu aceeaşi determinare, chiar dacă ştiu că vor ajunge la maturitate abia peste 100 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Expediţie cu participare dâmboviţeană în Pamir

Cunoscutul alpinist Geo Badea pleacă, astăzi, într-o expediţie în Pamir, organizator fiind Asociaţia Salvamont Dâmboviţa. În cadrul acestei deplasări, care are loc la 20 de ani după prima expediţie, din vara anului 1996, când a fost atins vârful Elbrus, Geo Badea şi echipierii săi şi-au propus cucerirea unuia dintre vârfurile […]