Published On: joi, aug. 10th, 2017

SIGURANŢA TRANSPORTURILOR, PRIORITATE A POLIŢIEI ROMÂNE

nichiduta.ro

În primele 6 luni ale acestui an, poliţiştii de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi a Poliţiei Române, au continuat acţiunile pentru siguranţa transporturilor feroviare, navale şi aeriene.
În urma activităţilor desfăşurate în trenuri, gări, aeroporturi şi porturi, au fost aplicate aproape 22.000 de sancţiuni contravenţionale şi au fost constatate 2.695 de infracţiuni.
Obiectivul general al structurilor de poliţie transporturi este siguranţa transporturilor feroviare, transporturilor navale, precum şi a transporturilor aeriene.
În urma acţiunilor desfăşurate, în primele 6 luni ale anului, poliţiştii de la transporturi au aplicat 21.981 de sancţiuni contravenţionale.
Dintre acestea, 3.751 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, 10.525 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 528 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind activitatea de taximetrie.
De asemenea, 273 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor şi protecţia persoanelor şi 3.197 pentru nerespectarea H.G. 203/1994, privind transporturile pe calea ferată.
Tot în această perioadă, poliţiştii de la transporturi au constatat 2.695 de infracţiuni, dintre care 1.001 de natură economică, 1.266 de natură judiciară şi 428 de altă natură.
Pe linia siguranţei transporturilor feroviare, Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române acţionează permanent pentru combaterea călătoriilor frauduloase, a activităţilor comerciale ilicite, cerşetoriei şi vagabondajului, pe trenurile de călători, precum şi pentru reducerea riscului rutier în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au patrulat în 34.450 de trenuri de călători, au aplicat 10.149 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.071.340 de lei, au depistat 26.046 de călători frauduloşi şi au constatat 316 infracţiuni.
Pe linia transporturilor navale, poliţiştii de la transporturi desfăşoară acţiuni pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente bugetului general consolidat al statului, în contextul derulării unor operaţiuni comerciale de import şi comercializare de mărfuri în portul Constanţa Sud – Agigea, precum şi prin sustragerea de la plata accizei aferente achiziţionării de produse energetice, prin schimbarea destinaţiei combustibilului pentru navigaţie.
De asemenea, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru prevenirea şi combaterea furturilor de la bordul navelor, creşterea gradului de siguranţă şi securitate al transporturilor pe fluviul Dunărea Interioară şi protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării, prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal şi a faptelor ilegale de transport, prelucrare şi comercializare a produselor din peşte.
Pentru creşterea siguranţei şi securităţii transporturilor navale, Direcţia de Poliţie Transporturi a organizat, în colaborare cu Autoritatea Navală Română şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, acţiuni comune pe linia prevenirii şi combaterii criminalităţii la regimul navigaţiei, care s-au derulat pe fluviul Dunărea.
Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au organizat, la nivel naţional, 3.865 de acţiuni şi controale, în cadrul cărora au aplicat 10.149 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.071.340 de lei.
Pentru siguranţa transporturilor aeriene, poliţiştii au organizat mai multe acţiuni în zona aeroporturilor civile deschise transportului internaţional din municipiile reşedinţă de judeţ, în cadrul cărora au aplicat 2.565 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 655.870 de lei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente