Siguranţa transportului public de persoane, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

La nivel naţional, se desfăşoară o acţiune pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane.
Astfel, în urma activităţilor din teren, poliţiştii de la rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean Dâmboviţa au efectuat verificări în 119 autovehicule destinate transportului public de persoane şi au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 15 sancţiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor H.G. 69/2012 şi 9 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020.
Scopul acţiunii este unul preventiv şi vizează impunerea disciplinei rutiere în domeniul transportului public de persoane şi prevenirea producerii unor accidente de circulaţie. Totodată, poliţiştii rutieri le-au reamintit cetăţenilor că este necesar să adopte un comportament responsabil şi să respecte măsurile de protecţie sanitară pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2.
Pe raza localităţii Bungetu, a fost depistat un bărbat în timp ce efectua transport de persoane fără a deţine licenţă de traseu.
Astfel, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform prevederilor H.G. 69/2012, iar ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut certificatul şi plăcuţele de înmatriculare, fiind suspendat şi dreptul de utilizare a vehiculului.
Totodată, un alt bărbat de 39 de ani, a fost surprins de poliţişti în timp ce transporta persoane, pe ruta România-Anglia, fără a deţine autorizaţie în regim de închiriere. Administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor art. 7 din Legea nr. 38/2003, cu amendă în valoare de 25.000 de lei, fiind dispusă şi măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Autoutilitară care transporta 2 tone de ulei uzat alimentar s-a răsturnat pe Autostrada A1

Urmare a exploziei anvelopei dreapta spate a autotutilitarei Mercedes-Benz Sprinter care transporta o cantitate de cca. 2 tone de ulei uzat alimentar s-a răsturnat pe Autostrada A1 la km 71, în comuna dâm-boviţeană Petreşti. 70% din cantitatea transportată a fost deversată pe asfalt. Au intervenit reprezentanţii ISU, Poliţia autostrăzi, SMURD […]