SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER

În perioada 28 aprilie – 9 mai 2021, poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule înmatriculate în alte state.
Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, în special pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autoturisme înmatriculate în alte state.
Zilnic, peste 700 de poliţişti rutieri au acţionat în stradă, fiind verificate 80.852 de autovehicule, dintre care 9.366 erau înmatriculate în alte state.
Pentru neregulile constate, poliţiştii au aplicat 47.937 de sancţiuni contravenţionale, 41.113 dintre acestea fiind pentru nerespectarea legislaţiei rutiere. Din totalul acestora, 2.406 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.
Totodată, au fost reţinute 5.631 de permise de conducere, 293 aparţinând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. Tot în cadrul acţiunii, au fost reţinute 1.660 de certificate de înmatriculare, dintre care 137 eliberate de autorităţi din alte state. Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 72 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 65 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.
De asemenea, au fost constatate 753 de infracţiuni, pentru 34 dintre acestea fiind bănuiţi conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
La data de 28 aprilie a.c., poliţiştii din Sibiu au oprit, în trafic, un autoturism, cu care un bărbat circula, pe Drumul Naţional 1, la km. 280, cu viteza de 172 km/h (+ 72 km/h peste limita legală admisă pe acel sector de drum). În cauză, a fost luată măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind aplicată o sancţiune contravenţională, în valoarea de 1305 lei.
La data de 1 mai a.c., poliţiştii Biroului Poliţie Autostrăzi A1 au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe A1, sensul de mers către Bucureşti, şoferul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.
La data de 4 mai a.c., poliţiştii Biroului Poliţie Autostrăzi A1 au oprit pentru control un alt autoturism, care circula pe A1, pe sensul de mers către Piteşti. Conducătorul auto avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.
În cele 3 cauze, au fost întocmite dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

EXERCIŢIU MULTIPLU DE SALVARE

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a participat la un exerciţiu complex din calendarul de pregătire pentru anul în curs.Prima parte a constat în extragerea unei persoane rănite dintr-un aven, de la o adâncime de 70m prin tehnici de salvare în mediul subteran speologic. La acesta au participat şi alţi salvatori din […]