Siguranţa in şcoli, in permanenţă în atenţia poliţiei dâmboviţene

Ş.E.

politiaÎn săptămâna 9 – 13 mai a.c., poliţiştii din Dâmboviţa intensifică acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuni-versitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor şi pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ.
Măsurile pe care le vor lua poliţiştii sunt structurate pe trei paliere: prevenire prin acţiuni educative, verificarea modului de supraveghere, pază şi acces în unităţile şcolare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003, acordarea sprijinului de specialitatate (activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin „112” şi combaterea absenteismului şcolar).
Zilnic, echipaje de poliţie vor fi prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.
De asemenea, vor fi efectuate patrulări în zona şcolilor, atât pe parcursul orelor de curs, cât şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii.
Structura de analiză şi prevenirea criminalităţii, împreună cu politiştii rutieri, sprijiniţi de poliţişti de proximinate, va continua întâlnirile preventive cu elevii, în cadrul unităţilor şcolare.
De asemenea, poliţiştii de la ordine publică vor efectua controale periodice privind respectarea prevederilor Legii nr. 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Astfel, se vor face în permanenţă verificări privind modul de acces în incinta şcolilor şi executarea pazei.
La acţiunile desfăşurate se va acţiona în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri competente ale Ministerului Afacerilor Interne şi poliţişti locali, precum şi cu alţi parteneri (inclusiv asociaţiile părinţilor elevilor şi conducerea unităţilor de învăţământ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Astăzi, de la 16:00. pe stadionul Eugen Popescu, Chindia Târgovişte - Gaz Metan Mediaş "Lăncierii" târgovişteni pot ridica tribuna în picioare

Liniile de clasament: 3. Chindia 5 2 2 1 9-6 28p 1. Gaz Metan 5 3 1 1 10-7 31p Meciuri directe: 1-2 şi 0-0 in sezonul regulat, 3-1 în turul din play-off. Chindia are ascendentul moral după acel 3-1 (Stoica, Cherchez, Honciu din 11 m, respectiv Gavra) din ultima […]