Siguranţa copiilor, o prioritate atât pe durata cursurilor, cât şi în vacanţe pentru poliţiştii dâmboviţeni

Întrucât pe parcursul vacanţei de iarnă copiii au mai mult timp liber şi pot fi implicaţi în evenimente care le pot afecta siguranţa, IPJ Dâmboviţa face o serie de reco-mandari :
Nu deschideţi niciodată uşa necunoscuţilor, chiar dacă vă spun că sunt trimişi de părinţii voştri. Uşa trebuie să fie mereu încuiată.
Nu oferiţi date personale sau poze celor cu care corespondaţi pe internet.
Nu spuneţi persoanelor străine care sună la telefon că sunteţi singuri acasă.
Sunaţi sau mergeţi la un vecin de încredere în cazul în care vă este frică, vă simţiţi ameninţaţi sau aveţi o urgenţă.
Toate aceste recomandări vor fi mai uşor de respectat de către copii dacă voi, ca părinţi:
– le acordaţi toată atenţia de care ei au nevoie;
– discutaţi deschis cu ei despre problemele care-i apasă.
Vacanţă frumoasă! Nu uitaţi, dacă aveţi nevoie de ajutor, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la numărul 112!
Poliţiştii le recomandă totodată cetăţenilor să fie prudenţi atunci când utilizează internetul întrucât pot deveni cu uşurinţă victime ale unei infracţiuni!
Profilurile de pe reţelele de socializare pot fi false şi pot ascunde în spatele lor persoane rău intenţionate, interesate de datele personale care pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam, pentru furturi de identitate şi alte atacuri virtuale.
Pentru depistarea unui profil fals, poliţia dâmboviţeană vă recomandă: Interesaţi-vă dacă vreuna dintre cunoştinţele voastre comune s-a întâlnit vreodată cu persoana respectivă.
Cu ajutorul motoarelor de căutare puteţi afla detalii despre persoanele care vă solicită prietenia, fiind cu atât mai uşor, atunci când pretinde că a studiat la vreo şcoală de renume sau are o funcţie la o companie cunoscută.
Examinaţi fotografiile şi albumele cu atenţie. O persoană reală va avea de obicei fotografii cu prietenii şi familia şi a făcut comentarii la alte fotografii ale persoanelor cunoscute în legătură cu evenimente la care au participat împreună.
Observaţi dacă este etichetat în alte postări ale prietenilor.
Chiar dacă este o persoană reală, nu trimiteţi niciodată fotografii personale celor pe care nu îi cunoaşteţi. Atenţie, deci, cui daţi accept în vieţile voastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii montani fac recomandări pentru turiştii care merg în zona masivului dâmboviţean Bucegi

Şi weekend-ul acesta se anunţă a fi unul destul de aglomerat în zona montană dâmboviţeană. Se fac pregătiri pentru Bobotează şi Sfântul Ion, două mari sărbători care vor fi în acest sfârşit de săptămână şi încheie perioada magică a Crăciunului. Creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. […]