Siegfried Mureşan, locul trei pe lista PNL, dialog cu fermierii dâmboviţeni

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE şi ocupantul celei de a treia poziţii pe lista de candidaţi a Partidului Naţional Liberal pentru alegerile din 26 mai, a venit astăzi în Dâmboviţa, motivul principal al vizitei fiind devoalat la întâlnirea cu presa locală. Mureşan, alături de care au fost Virgil Guran, şeful liberalilor dâmboviţeni şi preşedintele PNL Târ-govişte, Aurelian Cotinescu, a spus că a discutat cu fermierii din zona Răcari şi de la Băleni, ultima etapă în programul zilei fiind întâlnirea cu pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei, la Voineşti, tema fiind fondurile europene destinate agriculturii. Imediat după alegeri- a precizat Siegfried Mureşan, în Parlamentul European vor începe negocierile pentru repartizarea fondurilor comunitare în agricultură iar prioritatea „0” pentru Partidul Naţional Liberal, pentru următorul exerciţiu financiar, va fi tocmai simplificarea procedurilor de absorbţie a banilor europeni.
Foarte bine pregătit, bun cunoscător al mecanismelor europene de decizie- nu degeaba a fost desemnat purtătorul de cuvânt al PPE- Siegfried Mureşan a explicat că se doreşte un set unic de norme şi reguli pentru absorbţia fondurilor, valabil în toate ţările Uniunii. Mai mult decât atât, acele norme să fie generate după modelele naţionale cu cea mai redusă birocraţie. A mai spus Mureşan şi pe bună dreptate, că mai puţină birocraţie înseamnă costuri mai mici şi timp mai puţin necesar implementării proiectelor.
Au fost prezentate şi două proiecte de măsuri cu finanţare europeană pentru agricultură, cu granturi de până la 100000 de euro: Prima fermă şi Prima seră, alocaţiile fiind suficiente pentru dezvoltarea unor exploataţii agricole de dimensiuni medii. Siegfried Mureşan a fost bine primit de fermierii dâmboviţeni care au reclamat la rândul lor procedurile extrem de complicate, durata mare de la iniţierea proiectelor şi până la acordarea finanţărilor dar şi controalele excesive, rezultate directe ale birocraţiei extrem de stufoase care a marcat , în România, actualul exerciţiu financiar comunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 561 de locuri de muncă disponibile în acestă săptămână

În baza de date a Agemţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 561 de locuri de muncă, din care 21 pentru persoanele cu studii superioare şi 452 care se adresează persoanelor calificate în diverse meserii. La acestea se adaugă 88 de posturi pentru muncitorii […]