Sfaturi utile pentru prevenirea furturilor din locuinţe

Asiguraţi-vă locuinţa cu uşi solide, metalice sau confecţionate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure.
Dacă locuiţi la casă sau în apartamente situate la parter, etajul 1 sau la ultimul etaj, este recomandat să protejaţi ferestrele şi balcoanele cu grilaje metalice, solide, ale căror console să fie încastrate în zid, iar spaţiile din bare să fie de dimensiuni mici.
Dispunerea unui vizor şi a unui sistem de iluminat-exterior propriu poate fi benefic pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră.
In cazul în care aţi pierdut cheile ori constataţi că încuietorile sunt blocate prin introducerea de corpuri străine (beţe de chibrit, sârme) procedaţi de îndată la înlocuirea acestora.
Evitaţi să lăsaţi cheile de la intrarea în locuinţă în locuri „tradiţionale”(sub ştergătorul de la uşă, într-un ghiveci din apropierea locuinţei ori în cutia poştală).
Manifestaţi prudenţă sporită faţă de necunoscuţii care sună la uşă invocând diverse pretexte (comercianţi ambulanţi, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu
apă).
Atunci când un necunoscut pretinde că reprezintă o instituţie prestatoare de servicii (gaze, apă, telefonie, deratizare) solicitaţi şi verificaţi cu atenţie legitimaţia de serviciu înainte de a-i permite accesul în locuinţă; un astfel de document trebuie să fie vizat periodic, să nu aibă modificări sau ştersături, iar liniile ştampilei de pe fotografie să coincidă cu cele ale ştampilei de pe fila pe care este lipită.
Evitaţi să expuneţi în mod excesiv, în interiorul locuinţei, bunuri sau obiecte de valoare.
Instruiţi-vă copiii să evite discuţiile cu persoane necunoscute, îndeosebi cu cei care afirmă că vin din partea dumneavoastră, să refuze orice ofertă a acestora şi să păstreze cu grijă cheia de la locuinţă.
Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteţi departe de casă, întrucât acest lucru poate constitui o invitaţie pentru hoţi!
Nu uitaţi: prevenţia reduce gradul de victimizare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Daruri pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a vizitat marţi, 19 decembrie – alături de directorul executiv al SC Sun Garden SCS Pucioasa, Sergiu Mastacan, reprezentanţii Crucii Roşii Dâmboviţa -Gheorghe Popescu, şi Raul Pavelescu, Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani (Moreni).Cu acest prilej, fiecare dintre cele 125 […]