SFATURI UTILE PENTRU DEPLASĂRI ÎN SIGURANŢĂ

Pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive şi respectarea cu stricteţe a regulilor privind circulaţia pe drumurile publice.
Poliţiştii vă sfătuiesc ca, înainte de a pleca la drum, să verificaţi nivelul uleiului, antigelului şi al lichidului de parbriz şi să vă asiguraţi că sistemul de iluminare şi de încălzire-dezaburire funcţionează eficient.
Informaţi-vă temeinic despre fenomenele meteo prognozate pentru traseele pe care urmează să le parcurgeţi.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii vă recomandă să îndepărtaţi în întregime zăpada de pe autoturism deoarece la frânare, zăpada lăsată necurăţată pe plafon poate aluneca pe parbriz şi vă poate bloca vizibilitatea.
Conform legii, conducătorul de autovehicul este obligat să verifice funcţionarea sistemului de lumini şi semnalizare, a instalaţiei de climatizare, să menţină permanent curat parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ale autovehiculului şi remorcii.
De asemenea, atragem atenţia bicicliştilor că, potrivit prevederilor legale, le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.
Totodată, pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să se realizeze prin locurile marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric destinat lor şi numai după ce sunt siguri că intenţia de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANUNȚ

COMUNA CONȚEȘTI, titular al proiectului: “Dezvoltarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și transport final, pe teritoriul comunei Conțești, județul Dâmbovița”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare […]