Sfaturi utile ale poliţiştilor pentru deplasări în siguranţa

Înainte de a pleca la drum, le recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
– Asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
– Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie, pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
– Respectaţi legislaţia rutieră în vigoare. Pe lângă riscul asupra siguranţei dumneavoastră şi a ceilorlalţi participanţi la trafic, în cazul în care circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără anvelope de iarnă, este posibil să fiţi amendaţi şi se va reţine certificatul de înmatriculare/ înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.
– Adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile concrete din trafic!
– Pe drum alunecos, acoperit cu zăpadă sau gheaţă, evitaţi bruscarea comenzilor vehiculului. La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv.
– Înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic, asiguraţi-vă corespunzător!
– În contextul unor fenomene meteo defavorabile, folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului.
– Respectaţi-vă partenerii de drum! Nu uitaţi de politeţea rutieră şi acordaţi-le prioritate de trecere atunci când au acest drept.
– Nu vă angajaţi în depăşiri riscante!
– Respectaţi semnificaţia indicatoarelor rutiere! Nu opriţi în locuri interzise! Nu îngreunaţi traficul şi nu obstrucţionaţi vizibilitatea prin staţionări „pe avarii”.
– Purtaţi centura de siguranţă, nu folosiţi telefonul mobil în timpul şofatului şi concen-traţi-vă în permanenţă la trafic.
– Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau dacă vă simţiţi obosiţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANUNŢ PUBLIC

ANUNŢ PUBLIC