Published On: mar, dec. 17th, 2013

Sfaturi pentru sărbători liniştite

nichiduta.ro

supermarketPerioada sărbătorilor de iarnă constituie întotdeauna prilej de bucurii şi emoţii. Cu această ocazie, fiecare dintre noi îşi programează atât cumpărături, cât şi deplasări de la domiciliu (petrecerea Crăciunului şi Revelionului cu prietenii) sau minivacanţe în străinătate.
„Pentru ca petrecerea sărbătorilor să fie liniştită, lipsită de evenimente, poliţiştii Centrului de Prevenire Târgovişte recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.
La cumpărături manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul cu cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă. Nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi, şi, atunci când este posibil, folosiţi cardul.
Păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spate al pantalonilor.
Când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ. Când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora. Obiectele tentante (telefoane mobile, laptop-uri, genţi, pungi de cadouri), lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate ispite pentru hoţi. Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.
În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte. Rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să vă anunţe imediat ce observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să deschidă uşa.
Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile şi evitaţi să postaţi pe reţelele de socializare amănunte despre deplasările dumneavoastră.
Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, geamul de aerisire de la baie şi în general, pregătirile pentru deplasare să fie făcute cât mai discret. Atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină sau un aparat de radio în funcţiune pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi.
Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul de urgenţă 112. Reţineţi cât mai multe dsetalii despre autor-înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta şi comunicaţi toate amănuntele poliţiştilor”, a precizat comisar şef de poliţie Nina Tatiana Neacşu.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro