SFÂNTA CRUCE – MĂRTURIE A CREDINŢEI CREŞTINE, SEMN DE BIRUINŢĂ ŞI SIMBOL AL IUBIRII ATOTMILOSTIVE A LUI DUMNEZEU

În Duminica Sfintei Cruci, a treia a Postului Învierii Domnului, în ziua de 31 martie 2019, credincioşii târgovişteni au venit în istorica Catedrală a oraşului, pentru a fi alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon care, însoţit de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie.
Tânărul Constantin Cosmin Negulescu, absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte, a fost hirotonit diacon, de către Inalt-preasfinţia Sa, pe seama Parohiei Glodeni,Protoieria Pucioasa.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a aprofundat semnificaţia duhovnicească a Sfintei Cruci, arătând că ea este, pentru noi creştinii, cel mai sfânt altar de jertfă, mărturie a credinţei noastre şi semn al biruinţei asupra patimilor şi asupra tuturor neajunsurilor vieţii. Ea este indisolubil legată de Învierea Mântuitorului Hristos din morţi, pe care o anunţă şi spre care ne călăuzeşte, totodată, fiind şi simbolul iubirii atotmilostive a Bunului Dumnezeu care ne cuprinde pe toţi.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ASOCIAŢIA PROFESORILOR DE RELIGIE FILIALA DÂMBOVIŢA A DERULAT O ACŢIUNE FILANTROPICĂ LA MOGOŞEŞTI

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitu-lui Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, marţi, 26 martie 2019, a avut loc activitatea”Bucuria de a dărui”, desfăşurată sub coordonarea Pr. Radu Oltei de la Parohia Mogoşeşti, a prof. Mihai Simona Maria, director adjunct al Şcolii Gimnaziale”Coresi”, Preşedintele Asociaţiei Profesorilor de Religie (A.P.R.), filiala Dâmboviţa, a Prof. Danţiş […]