Published On: mar, apr. 2nd, 2019

SFÂNTA CRUCE – MĂRTURIE A CREDINŢEI CREŞTINE, SEMN DE BIRUINŢĂ ŞI SIMBOL AL IUBIRII ATOTMILOSTIVE A LUI DUMNEZEU

nichiduta.ro

În Duminica Sfintei Cruci, a treia a Postului Învierii Domnului, în ziua de 31 martie 2019, credincioşii târgovişteni au venit în istorica Catedrală a oraşului, pentru a fi alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon care, însoţit de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie.
Tânărul Constantin Cosmin Negulescu, absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte, a fost hirotonit diacon, de către Inalt-preasfinţia Sa, pe seama Parohiei Glodeni,Protoieria Pucioasa.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a aprofundat semnificaţia duhovnicească a Sfintei Cruci, arătând că ea este, pentru noi creştinii, cel mai sfânt altar de jertfă, mărturie a credinţei noastre şi semn al biruinţei asupra patimilor şi asupra tuturor neajunsurilor vieţii. Ea este indisolubil legată de Învierea Mântuitorului Hristos din morţi, pe care o anunţă şi spre care ne călăuzeşte, totodată, fiind şi simbolul iubirii atotmilostive a Bunului Dumnezeu care ne cuprinde pe toţi.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente