Published On: mar, apr. 2nd, 2019

Sf. Gheorghe va fi sărbătorit o săptămână mai târziu decât în mod normal

Anul acesta, sărbătoarea Sfântului Gheorghe nu va mai avea loc pe data de 23 aprilie, aşa cum se obişnuia, ci pe data de 29 aprilie, la o zi după Paşte.
Biserica Ortodoxă Română motivează această schimbare datorită faptului că anul acesta sărbătoarea pică în săptămâna Patimilor.
„Pentru că sărbătoarea Sfântului Gheorghe cade în săptămâna Sfintelor Pătimiri, care este cea mai intensă din punct de vedere spiritual, din anul bisericesc, s-a decis, dar nu este prima dată, ca doar slujba Sfântului Gheorghe să se oficieze luni, imediat după Paşti. E o raţiune liturgică, ţine de ordinea tipiconală a slujbelor bisericeşti şi are legătură deci cu acest tip de ordine liturgică în care se dă maximă atenţie, întotdeauna, sărbătorii celei mai importante. În cazul nostru vorbim de sărbătoarea Învierii Domnului. Este firească această deplasare a slujbei nu a sărbătorii efective care rămâne tot pe 23 aprilie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>