Published On: mar, aug. 8th, 2017

Sesiune extraordinară pentru instituirea dreptăţii

nichiduta.ro

Da, aşa poate fi considerată sesiunea parlamentară de ieri, una a instituirii dreptăţii şi a echilibrului financiar pentru unele categorii sociale, respectiv poliţiştii, sau pentru unele grupuri sociale, respectiv unii pensionari şmecheri sau taţi care au devenit peste noapte… mame. Deci, ieri, la ora 12:21, site-ul „Realitatea.net” a difuzat ştirea conform căreia Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate în sesiune extraordinară, începând de marţi, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi salariile poliţiştilor. Pentru a se înţelege bine, sesiunea extraordinară era necesară pentru ca OUG-urile adoptate să poată intra în vigoare. Aceste ordonanţe de urgenţă exced legea de abilitare a Guvernului. Pe scurt, potrivit legii, pentru ca ordonanţele să intre în vigoare în vacanţa parlamentară este nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în termen de 5 zile de la adoptare. Ceea ce s-a şi făcut, pentru a se evita urgent riscul de noi proteste sociale. După cum se ştie, dacă aţI uitat, Guvernul a adoptat, vineri: o ordonanţă prin care se plafonau pensiile speciale, care nu vor mai depăşi valoarea salariilor aflate în plată, în baza cărora s-a calculat pensia, o ordonanţă privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 8.500 lei, precum şi o OUG prin care au fost mărite salariile poliţiştilor cu 10% şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile de siguranţă naţională.
Se pare că, într-un fel, s-a făcut dreptate, iar pe de altă parte, s-a pus capăt risipei de… bani, adică de bani strânşi din taxe şi impozite, deoarece nu este drept ca aceşti să intre în buzunarele unor şmecheri ca faceau parte din clientela politică a mult iubit-detestatele noastre partide politice, ce promit prosperitate pentru popor şi o realizează doar pentru o parte din popor, acea parte care alcătuieşte segmentul pupi-n curist al privilegiaţilor clientelari. Mărirea salariilor poliţiştilor este dreaptă deoarece, prin activitatea lor, în slujba comunităţii, poliţiştii ştiu când pleacă de acasă, dar nu ştiu niciodată dacă se vor mai întoarce… acasă pe propiile picioare sau între patru scânduri. Dacă ne gândim mai bine, totuşi această mărire de salariu care li se acordă nu este suficientă, deoarece viaţa este nepreţuită.
Este drept că s-au plafonat şi pensiile speciale, aceste fiind acordate unor indivizi care nu cred că au valoare social-intelectuală aşa de ridicată şi nici nu cred că au făcut ceva special pentru statul român.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente