Servicii de mediere şi consiliere profesională pentru aproape 19.000 de dâmboviţeni

Prin popularizarea permanentă a măsurilor active şi de stimulare a ocupării forţei de muncă, atât în rândul angajatorilor cât şi în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi creşterea ofertei de locuri de muncă vacante în Dâmboviţa, rata şomajului înregistrat a scăzut cu 1,25 puncte procentuale în cursul anului trecut.
Prin măsurile active pentru stimularea ocupării forţei de muncă, promovate de AJOFM Dâmboviţa, au fost asistate în aceeaşi perioadă 18.832 persoane, cu menţiunea că majoritatea acestora a beneficiat atât de servicii de mediere a muncii cât şi de cele de informare şi consiliere profesională. Din totalul persoanelor asistate, 16.263 persoane îl reprezintă persoane asistate prin servicii de mediere, 14.056 persoane prin servicii de informare şi consiliere, 100 persoane prin servicii de consultanţă şi 16 persoane prin contracte de solidaritate. Din rândul persoanelor consiliate, 1298 au primit recomandarea pentru a urma un curs de formare profesională, iar 1097 dintre acestea au participat la cursurile începute în 2017. În total, în anul 2017 au fost încadrate 7526 persoane, ca urmare a aplicării măsurilor active de stimulare a ocupării forţei de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Peste 320 milioane lei, sprijin pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură în 2018

Agricultorii vor beneficia şi în acest de sprijin financiar pentru reducerea accizei la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, permiţând astfel o diminuare a costurilor de producţie. Suma alocată de Guvern în acest scop pentru anul în curs este de 320,581 milioane lei […]