Senatorul PSD Dâmboviţa, Titus Corlăţean taxează dur propaganda mincinoasă şi manipulatorie a PNL, legată de creşterea alocaţiei pentru copii

Senatorul Titus Corlăţean a ieşit public în conferinţa de presă a PSD Dâmboviţa şi a venit cu explicaţii clare privind motivele care au stat la baza votului negativ acordat amendamentelor Partidului Naţional Liberal care vizau creşterea pensiior şi a alocaţiilor pentru copii. Senatorul social-democrat nu a ezitat nicio clipă şi a spus clar şi răspicat că liberalii au dat dovadă de populism şi neştiinţă de carte doar pentru a mai câştiga ceva capital social. Pensiile şi alocaţiile pentru copii se măresc, dar nu datorită PNL şi pentru că în cele din urmă Guvernul PSD- ADLE a identificat soluţia bugetară.
Senatorul Titus Corlăţean a spus că amendamentul privind creşterea alocaţiilor de stat pentru copii prin care PNL a încercat să-şi atragă capital electoral, era eronat, imposibil de aplicat, calculele sunt greşite, astfel încât suma propusă ar fi insuficientă pentru majorările cerute iar sursa de finanţare propusă de PNL este, în mod greşit, fondul pensiilor. De altfel, liberalii nu au ştiut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituţii, nu şi pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocaţiile.
Aşadar, propunerea liberalilor este profund ilegală, drept pentru care sau căutat soluţii de către coaliţia aflată la guvernare pentru ca alocaţiile majorate să ajungă cu adevărat la toţi copiii.
În acest sens, după ce Legea Bugetului de stat va fi promulgată şi publicată în Monitorul Oficial, Guvernul va emite OUG pentru a reglementa în mod corect şi legal majorarea alocaţiilor de stat pentru copii. Sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului de stat. Astfel, deficitul total general consolidat estimat, ajunge la 2,76% din BIP urmând a se face corelările necesare în cuprinsul Legii Bugetului de stat.
Majorarea alocaţiilor de stat pentru copii este prevăzută în Programul de Guvernare pe care majoritatea parlamentară PSD-ALDE doreşte să-l pună în practică pentru că şi l-a asumat ad litteram.
Potrivit Legii nr. 61/1993, alocaţia de stat pentru copii este o formă de ocrotire acordată de către stat, fără discriminare, tuturor copiilor din România. De această alocaţie beneficiază toţi copiii cu vârsta de până la 18 ani, dar şi tinerii trecuţi de majorat, cu condiţia ca aceştia să frecventeze cursurile învăţământului liceal sau profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Finanţări consistente pe care le primeşte judeţul Dâmboviţa pentru investiţii majore în anul 2019

Preşedintele executiv interimar al PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan a ieşit în cadrul unei conferinţe de presă cu cifre şi date exacte privind bugetul pe anul 2019. Parlamentarul a spus că bugetul de pensii în acest an este pe excedent ca urmare a politicilor Guvernului României. Mai mult, bugetul este […]