Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi!

În această dimineaţă, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu efective de la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi, au organizat o activitate pentru informarea călătorilor care s-au deplasat cu trenul pe ruta Târgovişte-Titu.
Poliţiştii au informat tinerii, adolescenţii şi alte categorii de cetăţenii despre importanţa respectării regulilor de siguranţă în incinta căilor ferate, a triajelor şi în zonele adiacente ale acestora şi le-au oferit informaţii destinate prevenirii accidentelor feroviare şi a infracţiunilor de furt din buzunare, poşete sau genţi.
Prin intermediul activităţii, poliţiştii au dorit să atragă atenţia cu privire la pericolele la care se expun tinerii atunci când, din dorinţa de senzaţional, escaladează plafoanele trenurilor de marfă sau de călători, pentru a se fotografia. Din nefericire, tentaţia de a face un „selfie” pe tren aduce cu sine consecinţe grave prin creşterea riscului de a suferi vătămări corporale grave prin electrocutare şi chiar pierderea vieţii.
În cadrul demersului preventiv, poliţiştii au oferit călătorilor flyere realizate în cadrul campaniei.
Totodată, pe parcursul acestei zile, poliţiştii s-au deplasat şi la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgovişte, unde împreună cu profesorul de specialitate au desfăşurat o oră de fizică diferită.
Astfel, elevilor le-au fost prezentate informaţii despre accidentele produse prin electrocutare, consecinţele acestora, modalităţile de prevenire, precum şi despre arcul electric, menţionând că acesta se poate produce fără un contact direct cu reţeaua de înaltă tensiune.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Programul "Rabla pentru electrocasnice" a început

Programul „Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea 2021 a început cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de […]