Ședința Colegiului Prefectural

În Sala Unirii a avut loc ședința Colegiului Prefectural, condusă de către prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, având pe ordinea de zi:

 • Informare privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute de către structurile de poliție și I.J.J. Dâmbovița, pe linia asigurării măsurilor de ordine publică la adunările publice și activitățile cultural-artistice și sportive din județ, prezentată de către domnul comisar șef de poliție, Antofie Claudiu Adrian, Inspector șef în cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Dâmbovița și lt. col. Matei Mihai, prim adj. al Inspectorului șef în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mircea cel Bătrân” Dâmbovița;
 • Informare privind activitățile de pregătire și organizare a Recensământului General Agricol 2020 și ale Recensământului Populației și Locuințelor 2021, prezentată de către domnul Vasile Pietrăreanu, Director executiv adjunct în cadrul Direcției Județene de Statistică.
  Asigurarea măsurilor de ordine publică la adunările publice și activitățile cultural artistice și sportive din județ
  I.J.J. Dâmbovița a asigurat măsurile de ordine publică la activitățile cultural artistice desfășurate pe raza județului, printre care amintim Ziua Orașului Găești, Zilele Cetății Târgoviște, Calea Luminii Târgoviște, Geavrelele Morteni, Festivalul cultural artistic Padina-Peștera, Mimesis Fest Târgoviște și Târgurile Tradiționale desfășurate pe raza localităților Brezoaele, Voinești, Uliești, Runcu, Cornești, Dobra, Hulubești, Cornățelu.
  De asemenea s-au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat normal de ordine și liniște publică pe timpul desfășurării principalelor activități religioase (Botezul Domnului -Boboteaza, Floriile, Denia din Joaia Mare, Izvorul Tămăduirii, Sfintele Sărbători de Paște, Sfântului Ierarh Nifon) și comemorative (Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Eroilor, Ziua Drapelului Național al României, Ziua Imnului Național).
 • La nivelul I.J.J. Dâmbovița au fost dispuse măsuri de asigurare a ordinii publice la manifestările spontane de protest desfășurate cu privire la respectarea restricțiilor impuse pentru combaterea și limitarea cazurilor de infectare cu COVID 19 (au fost înregistrate un număr de 7 misiuni la care au participat aproximativ 1000 de persoane), precum și la manifestările de protest organizate de C.N.S. Cartel Alfa (4 misiuni la care au participat aproximativ 350 de persoane).
 • În prima parte a anului 2021, în special începând cu luna mai, s-a înregistrat o creștere a numărului misiunilor de asigurare a ordinii publice executate, față de perioada similară a anului precedent, pe fondul relaxării măsurilor stabilite în contextul pandemiei COVID-19, constând în stabilirea unor condiții mai permisive pentru desfășurarea manifestărilor cu public numeros, situația comparativă cu perioada similară a anului 2020.
 • În perioada supusă analizei,

Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița a asigurat măsuri de ordine și siguranță publică în zona apropiată și imediată a arenelor sportive cu ocazia desfășurării partidelor de fotbal disputate în cadrul Ligii a III-a, după cum urmează:

 • la stadionul „Dumitru Tică Popescu” din orașul Pucioasa, înregistrând un număr de 4 misiuni de asigurare a ordinii publice, toate jocurile sportive încadrân-du-se la grad „scăzut” de risc.
 • la stadionul „Flacăra” din municipiul Moreni, înregistrând un număr de 4 misiuni de asigurare a ordinii publice pentru meciurile susținute de către echipa de fotbal C.S.M. Flacăra Moreni, toate jocurile sportive încadrându-se la grad „scăzut” de risc.
  Pe lângă misiunile de asigurare a ordinii și siguranței publice în zona imediată și apropiată a arenelor sportive pe timpul desfășurării meciurilor de fotbal, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița au asigurat măsuri de ordine publică și la alte competiții sportive, astfel:
 • la partidele de volei feminin disputate din cadrul Diviziei A1 Volei Feminin, înregistrând un număr de 9 misiuni de ordine publică, toate încadrându-se la grad „scăzut” de risc.
 • la partidele de baschet feminin disputate din cadrul Ligii I Baschet Feminin, înregistrând un număr de 9 misiuni de ordine publică, toate încadrându-se la grad „scăzut” de risc.
 • cu ocazia desfășurării următoarelor manifestări/activități sportive:
 • Crosul montan Atinge Omu, desfășurat în zona Platoului Montan Bucegi;
 • Campionatul Național de Off Road 2020 – etapa 2, desfășurat în localitatea Șotânga și mun. Târgoviște;
 • Competiția de ciclism Bikeexpert Racing Team 2020, cu startul și finish-ul în orașul Pucioasa;
 • Competiția de ciclism Road Grand Tour 2020, cu startul și finish-ul în orașul Pucioasa; competiția de schi de tură Bucegi Winter Race, desfășurată în zona Platoului Montan Bucegi.
 • Rezultatele obținute de către I.J.J. Dâmbovița pe linia asigurării măsurilor de ordine publică la adunările publice
 • Cu ocazia executării misiunilor de asigurare a ordinii și liniștii publice la adunările publice desfășurate pe raza județului Dâmbovița, efectivele din cadrul I.J.J. Dâmbovița au aplicat un număr de 80 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 55150 lei (30 de sancțiuni aplicate conform prevederilor Legii 60/1991, 41 de sancțiuni aplicate conform prevederilor Legii 55/2020 și 9 de sancțiuni aplicate conform prevederilor Legii 61/1991) și au fost întocmite actele premergătoare de sesizare privind săvârșirea a 2 infracțiuni (deținere de materiale pirotehnice).
 • Pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, personalul specializat al unității noastre a desfășurat constant activități de monitorizare a situației operative, identificarea intențiilor de organizare și desfășurare a adunărilor publice, consiliere a organizatorilor și impunere a respectării normelor legale referitoare la măsurile stabilite în contextul pandemiei COVID-19, pe timpul stării de alertă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prevenirea faptelor antisociale

Jandarmii, polițiștii, pompierii și reprezentanți ai Instituției Prefectului-Județul Dâmbovița au desfășurat în zona centrală a municipiului Moreni o acțiune de informare și prevenire menită să asigure siguranța cetățenilor.Cu această ocazie, pe lângă aspecte legislative referitoare la prevenirea faptelor antisociale, au fost aduse în atenție și măsurile adoptate la nivel județean […]