Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte devine spital pentru COVID-19

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte este eliberată complet, pentru a putea creşte la maximum capacitatea de primire a cazurilor de coronavirus, iar persoanele internate, care au alte patologii, deja au început să fie transferate în alte secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Deja s-au limitat internările cu alte simptomatologii şi, în momentul în care toţi pacienţii vor fi transferai, atunci Secţia de Boli Infecţioase va deveni o unitate medicală unde se vor trata infecţiile cu noul tip de coronavirus.
Până marţi, 17.03.2020, în judeţul Dâmboviţa nu există nici o persoană infectată cu virusul COVID-19. Au fost efectuate 46 de teste, toate având rezultat negativ. În prezent, se află în carantină 36 de persoane, iar în izolare sunt 183 de persoane. Judeţul Dâmboviţa dispune,

până la acest moment, de 54 de locuri de carantină. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu ne-a mai spus că în următoarele zile, Secţia de Boli Infecţioase va fi dotată cu aparatură nouă şi tot strictul necesar pentru tratarea suspiciunilor şi cazurilor de COVID-19, dacă situaţia o va impune. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a dispus alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea, în regim de urgenţă, atât a unor medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, cât şi a unor echipamente medicale (aparatură) necesare dotării secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT). La Secţia de Boli Infecţioase se va achiziţioa următoarelor: 10 monitoare funcţii vitale, 15 injectomate, 3 ventilatoare, un video-laringoscop şi 6 paturi terapie intensivă.
Această măsură se ia în contextul

stării de urgenţă în care a intrat România.
„Noi suntem pregătiţi demult, pentru că ne-am făcut noi la nivelul spitalului scenarii, şi fiecare scenariu era pus în aplicare pentru orice moment şi orice hotărâre pe care o lua ministerul. Trebuie să înţelegem că este o situaţie de criză naţională, medicii şi asistenţii sunt în momentul ăsta cei din linia I.
Am discutat cu personalul şi suntem pregătiţi orice scenariu. Profit pe această cale, să le mulţumesc public medicilor,asistenţilor şi personalului auxiliar pentru înţelegere şi mobilizarea de care dau dovadă”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte,dr. Claudiu Dumitrescu.
Potrivit decretului, spitalele judeţene şi spitalele de suport vor elibera secţiile de boli infecţioase şi vor face loc

pacienţilor diagnosticaţi cu Coronavirus.
Totul se va petrece însă treptat.
Cei care sunt acum la boli infecţioase în aceste spitale vor fi externaţi dacă s-au vindecat. Ceilalţi vor fi mutaţi pe secţiile de boli interne din spitalele respective.
Să protejăm cadrele medicale şi pe ceilalţi angajaţi din sănătate
Reiterăm importanţa protecţiei şi responsabilităţii pe care trebuie să o avem noi toţi faţă de cadrele medicale, în contextul epidemiologic actual! Protejând sănătatea cadrelor medicale: medici şi asistenţi, dar şi a celorlalţi angajaţi din unităţile medicale, ne asigurăm în primul rând că vom avea resursă umană în sănătate care să trateze şi să ofere îngrijire în faţa pandemiei de coronavirus dar şi să trateze şi celelalte urgenţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Autorităţile fac apel la toţi cetăţenii români să evite deplasările în străinătate, în această perioadă destul de critică

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi temporar în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea şi prevenirea epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de miercuri a fost facilitată repatrierea a 100 […]