Se ştiu şi meciurile din play-out-ul Ligii a II-a

Mihai ROŞOIU

Luni s-a tras la sorţi ţintarul play-out-ului, care va cuprinde două grupe cu câte şapte etape fiecare.
Ca urmare a încheierii sezonului regular în data de 28 martie 2021, 14 echipe vor participa în play-out, împărţite în două grupe de câte şapte, în conformitate cu principiile stabilite în varianta aprobată de cluburile participante în sezonul 2020-2021 din Liga 2 în cadrul videoconferinţei cu reprezentanţii FRF desfăşurată înaintea şedinţei Comitetului Executiv din 18 august 2020 şi aprobată în şedinţa Comitetului Executiv din 18 august
2020.
Astfel, echipele vor fi împărţite în cele două grupe, în conformitate cu local ocupat la finalul sezonului regular, după cum urmează:

 • Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19
 • Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20
  În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formaţie. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 şi 7, iar cele două formaţii de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menţinerea în Liga 2.
  Barajul pentru evitarea retrogradării se va disputa pe 15 mai şi 22 mai 2021.
  Pe baza clasamentului final al sezonului regular, în care departajarea la egalitate de puncte s-a făcut pe baza meciului direct, componenţa celor două grupe este următoarea:
 • GRUPA A: Farul, Metaloglobus, U Cluj, Comuna Recea, Ripensia, CSM Slatina, Pandurii Lignitul
 • GRUPA B: Viitorul Pandurii, FC Petrolul, SCM Gloria Buzău, Concordia, Unirea Slobozia, CSM Reşiţa, Aerostar
  Procedura de stabilire a programului de disputare a play-out-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru opt echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorţi. În urne se vor introduce bile cu numere doar de la 1 la 7, prin eliminarea bilei cu numărul 8 fiind posibilă asigurarea unui număr de meciuri egale în deplasare şi acasă (câte trei din fiecare) pentru cele şapte participante în fiecare grupă. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.
  În urma tragerii la sorţi care a avut azi în sala Nicolae Dobrin de la sediul Federaţie Române de Fotbal, programul primei etape va fi următorul:
  GRUPA A:
  AFC Farul Constanţa – AFC Ripensia Timişoara
  ACS Fotbal Comuna Recea – Pandurii Lignitul Târgu Jiu
  CSM Slatina – AS FC Universitatea Cluj FC Metaloglobus Bucureşti stă.
  GRUPA B:
  CSM Reşiţa – FC Petrolul Ploieşti
  CS Concordia Chiajna – AFC Unirea 04
  Slobozia
  ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – SCM Gloria Buzău
  CS Aerostar Bacău stă.
  În faza play-out-ului se va intra cu toate punctele acumulate în sezonul regular, iar programul celor şapte etape din play-out va fi următorul:
 • Etapa 1 – 3 aprilie 2021
 • Etapa 2 – 10 aprilie 2021
 • Etapa 3 – 14 aprilie 2021
 • Etapa 4 – 17 aprilie 2021
 • Etapa 5 – 24 aprilie 2021
 • Etapa 6 – 30 aprilie 2021
 • Etapa 7 – 8 mai 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Recomandările poliţiştilor pentru conducătorii de biciclete şi trotinete electrice

Poliţiştii dâmboviţeni vă informează cu privire la faptul că pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele şi trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. […]