Se solicită vaccin antigripal gratuit pentru toate cadrele didactice

Sindicatele din Educaţie cer Ministerului Sănătăţii să asigure vaccin antigripal gratuit pentru toate cadrelele didactice care doresc să se vaccineze.
Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii a demarat prin distrubuirea primei tranşe de vaccin la nivel naţional.
Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă faţă de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cît mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuţi. Ministerul Sănătăţii a început dis-trubuţia primelor 330 000 doze pe care direcţiile de sănătate publică le vor livra cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare în vederea începerii

imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie şi în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populaţiei la risc.
„Deşi în această perioadă ne focusăm acţiunile în lupta cu noul coronavirus, anul acesta am reuşit distribuţia din timp, fără sincope de aprovizionare, a vaccinului gripal pentru demararea imunizării. Avem posibilitatea creşterii cantităţii de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi cerere”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătatru.
În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor

OMS şi ECDC.
Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
Având în vedere situaţia epidemiologică, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziţioneze vaccinul în vederea imunizării.
De asemenea, MS solicită unităţilor farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin
gripal.
Mai mult, respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esenţială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bărbat reţinut pentru falsificare de instrumente oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune

Un bărbat de 26 de ani, reţinut de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte – Biroul Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 26 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin.Acesta este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de falsificare de instrumente oficiale, […]