SE SCHIMBĂ PROTOCOLUL ȘI ÎN LIGA I. FOTBALIȘTII VOR PUTEA JUCA PE BAZA CERTIFICATULUI VERDE SAU A UNUI TEST PCR

Mihai ROŞOIU

Federația Română de Fotbal a anunțat o decizie care vizează toate competițiile interne, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectări cu COVID-19 în România.
Din 21 octombrie, jucătorii nu vor putea evolua decât dacă trimit la FRF Certificatul Verde (QR code), care să ateste că au 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test negativ RT-PCR/antigen rapid nu mai vechi de 14, respectiv 7 zile.
” Echipele vor trimite la FRF(medical@frf.ro) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenţii clubului care au fost testaţi RT-PCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul.
De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menţine pe toată durata competiţiei. Suplimentar faţă de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegaţia unei echipe (staff + jucători + alţi oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.
Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiţie pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situaţia jocurilor la care participă jucători minori (exceptaţi de la testare), obligaţia prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori”, se arată în comunicatul emis pe frf.ro.

Cum vor fi testați jucătorii
Testarea jucătorilor, a staff-ului tehnic, staff-ului medical, și a personalului de suport implicat în activitatea echipei (prezent în cantonament și la meciuri) se va face după cum urmează:
T1 – cu 2 zile înainte de primul meci; T2,3,4.,.d¡n 14 în 14 zile dacă se folosește metoda RT-PCR / T2,3,4…din 7 în 7 zile, dacă se folosesc alte metode de testare aprobate de autoritățile sanitare responsabile;

Orice club care nu îndeplinește cerința testării va fi considerat ca neprezentat la meci.
Persoanele pozitive SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestate timp de 180 zile de la vindecare, cu excepția celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă retestarea totuși se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 180 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
În continuare, persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sunt exceptate de la obligația testării. De asemenea, minorii sunt și ei exceptați de la testare.
Cum se emite Certificatul Verde
Certificatul Verde poate fi emis dacă persoana în cauză a fost vaccinată împotriva Covid-19 sau a fost infectată cu Covid-19 în ultimele 180 de zile și s-a vindecat.
Pentru persoanele care nu sunt eligibile pentru a obține Certificatul Verde, certificatele de testare sunt valabile 24 de ore pentru testul antigen-rapid și 72 de ore pentru testul RT-PCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FĂRĂ HORGA ÎN PRIMUL 11, ROMÂNIA A ÎNVINS GEORGIA LA U19

Victoria contra Georgiei a fost și primul meci oficial al selecționerului echipei naționale de fotbal feminin U19, Ion Marin. În următoarele partide din turneul de calificare disputat în Malta în aceste zile, naționala întâlnește țara gazdă și Israel.Adina Borodi a deschis scorul pentru România în minutul 37, însă tricolorele au […]