Published On: sâm, apr. 6th, 2013

SE SCHIMBĂ GĂRZILE! Cele mai importante instituţii de sport departamentale au sau vor avea şefi noi

nichiduta.ro

SPORTLuna aprilie pare să reprezinte un nou „moment zero” al sportului dâmboviţean şi nu neapărat prin prisma faptului că oamenii din fenomen au decis să renunţe la orgolii şi să pună umărul la treabă pentru realizarea unor performanţe superioare anilor precedenţi, ci prin schimbări masive la nivelul conducerilor cluburilor sau instituţiilor aflate sub umbrela Ministerului Sportului.
Prima modificare s-a produs, zilele trecute, la Clubul Sportiv Târgovişte, acolo unde fostul director, Ciprian Prisăcaru, s-a autosuspendat din funcţie pentru a-şi prelua noua funcţie în care a fost învestit de către consilierii locali, respectiv de viceprimar al municipiului Târgovişte. Cum cele două funcţii erau incompatibile, Prisăcaru a decis să plece de la cârma CS-ului, lăsând postul vacant. Pe această poziţie a fost numit Bogdan Manole. Despre realizările sau activitatea sa sportivă nu se ştiu foarte multe lucruri, Manole nefiind un personaj cu greutate din acest fenomen. La numai 24 de ani, Bogdan Manole devine cel mai tânăr director al celui mai important club al judeţului Dâmboviţa. Conform informaţiilor apărute în aceste zile în massmedia locală, noul şef al clubului din strada Câmpulung s-a remarcat mai degrabă prin activitatea politică, fiind membru al unuia dintre partidele aflate la guvernare şi mai puţin în femomenul în care va activa de-acum înainte. Interesant este că Manole a fost numit director interimar şi cel mai probabil va rămâne aşa şi în viitor, pentru că prin autosuspendare postul de director îi aparţine în continuare lui Ciprian Prisăcaru, până acând acesta îşi va duce la bun sfârşit mandatul de viceprimar. Din informaţiile pe care le deţinem, Prisăcaru a luat această decizie după o discuţie pe care a avut-o cu ministrul Bănicioiu, ultimul fiind de acord cu varianta prezentată mai sus.
Noul şef al Clubului Sportiv Târgovişte se va prezenta în faţa dâmboviţenilor prin intermediul unei conferinţe de presă pe care o va organiza la începutul viitoarei săptămâni, dar la care, până acum, reprezentanţii ziarului nostru nu au fost invitaţi!!!
CINE-I IA LOCUL LUI POMPILIU NEDELCU?
Dacă la CS Târgovişte situaţia s-a lămurit, iţele rămân oarecum încurcate la Direcţia pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, acolo unde postul de director este ocupat, deocamdată, de către Pompiliu Nedelcu. Actualul ministru pare decis să facă modificări şi aici, actualul şef al DST fiind cunoscut ca un apropiat al fostului partid de guvernământ. În această săptămână, la direcţie s-au aflat mai muţi reprezentanţi ai ministerului care au efectuat un control amănunţit: „Am avut control de la Minister şi am ieşit bine. Chiar am fost lăudat de felul în care am administrat Direcţia. În schimb sunt presiuni de ordin pentru înlăturarea mea din funcţia pe care o deţin în acest moment. Până luni am fost sfătuit să mă gândesc asupra deciziilor pe care le voi lua”, a mărturisit Nedelcu la câteva minute după revenirea de la ministerul de resort. După aceste declaraţii zarurile par a fi aruncate, înlocuirea actualului şef al DST fiind o chestiune de zile.
Interesant de urmărit este cine îl va înlocui pe Nedelcu. Numele cel mai vehiculat este cel al lui Claudiu Mănescu, un tânăr care se bucură de susţinere din partea partidelor politice care guvernează România. Mănescu este profesor de educaţie fizică şi sport într-o localitate de pe Valea Dâmboviţei şi a mai activat la direcţie ca adjunct al lui Nedelcu pe o perioadă de câteva luni. Cum cei doi nu au colaborat foarte bine, Mănescu a decis să renunţe la această funcţie şi să revină la catedră. Încă din iunie 2012, numele său a revenit în atenţie, însă schimbarea se va produce în zilele următoare, după ce Pompiliu Nedelcu îşi va prezenta demisia.
VARIANTA SURPRIZĂ!
În ultima vreme a apărut şi un al doilea nume care ar putea să-i urmeze lui Nedelcu la şefia direcţiei de sport. Marius Dobă, actualul director sportiv al CSM Târgovişte, este o variantă care ar putea surprinde pe toată lumea. Deşi nu este agreat de factorii de decizie judeţeni, Dobă are un sprijin puternic direct din sânul ministerului condus de Nicolae Bănicioiu. Fostul baschetbalist al Stelei este susţinut de către secretarul de stat Carmen Tocală, ex-preşedinte FR Baschet şi, atenţie, NAŞA lui Marius Dobă în prima căsătorie. Cum relaţiile dintre Dobă şi secretarul de stat Carmen Tocală sunt şi acum foarte strânse, nu ar fi exclus ca zilele viitoare să asistăm la o mutare surpriză la Direcţia pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro