SE REIAU ANTRENAMENTELE PENTRU ECHIPELE DIN LIGA I

Mihai ROŞOIU

Referitor la posibilitatea existenţei unor blocaje la nivelul decizional al Federaţiei Române de Fotbal ca urmare a faptului că dl. Gino lorgules-cu, prim-vicepreşedintele FRF şi membru al Comitetului de Urgenţă al FRF, nu a putut reveni în ţară din cauza pandemiei COVID-19, facem următoarele precizări:

  • Comitetul de Urgenţă al FRF este alcătuit din preşedintele, primul vicepreşedinte şi cel de-al doilea vicepreşedinte FRF;
  • Comitetul de Urgenţă adoptă decizii cu votul a cel puţin doi membri;
  • Deciziile Comitetului de Urgenţă pot fi luate prin consultare telefonică, ocazie cu care va fi întocmită o notă telefonică.
    În lumina celor de mai sus, Comitetul de Urgenţă al FRF poate adopta decizii legate de activitatea fotbalistică, aşa cum am făcut-o şi în ultimele săptămâni (a se vedea Hotărârile din 26 martie, 15 aprilie, 27 aprilie disponibile pe pagina de internet a Federaţiei Române de Fotbal).
    Reluarea antrenamentelor la nivelul Casa Liga 1
    În cursul zilei de astăzi am transmis o adresă la Ministerul Tineretului şi Sportului prin care am comunicat punctul de vedere al cluburilor din Liga I Casa referitor la Ordinul nr.

549/05.05.2020 privind aprobarea recomandărilor necesare a fi avute în vedere pentru reluarea antrenamentelor sportive în cantonamente. În acest sens, am informat autorităţile asupra faptului că jucătorii cluburilor din Casa Liga 1 au respectat prevederile Ordonanţelor militare. Totodată, am informat autorităţile că la nivelul Casa Liga 1 nu toate cluburile beneficiază de spaţii de cazare în cadrul bazei sportive, motiv pentru care se impune identificarea unor soluţii pentru acoperirea situaţiei, în cazul în care cluburile nu au posibilitatea de a-şi caza jucătorii în incinta bazei sportive. LPF va adapta draftul protocolului elaborat în vederea reluării antrenamentelor, ţinând cont de recomandările primite din partea autorităţilor guvernamentale, urmând ca acesta să fie înaintat în cel mai scurt timp către FRF şi MTS.
Pe această cale, doresc să mulţumesc încă o dată reprezentanţilor Guvernului României pentru sprijinul acordat mişcării fotbalului profesionist din România în vederea reluării procesului de antrenament, după modelul altor state, acordând, bineînţeles, prioritate protejării sănătăţii tuturor celor implicaţi în acest proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DECIZII ALE COMITETULUI EXECUTIV AL FEDERAŢIEI ROMÂNE DE BASCHET

Şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Baschet s-a desfăşurat în data de 06.05.2020, în regim de videoconferinţă, cu prezenţa a 6 membrii ai Consiliului Director.în acord cu prevederile statutare, Comitetul Executiv al FRB a aprobat cu unanimitate de voturi propunerile Colegiului Central al Antrenorilor privind modificarea unor articole din […]