SE LUCREAZĂ LA STADION

Mihai ROŞOIU

Lucrările de reabilitare la arena „Eugen Popescu” din Târgovişte sunt în desfăşurare în această perioadă.
Chindia Târgovişte nu a mai evoluat pe arena proprie din sezonul 2018/2019, la capătul căruia reuşea promovarea în Liga 1. Stadionul dâmboviţenilor nu respecta normele impuse de LPF, astfel că echipa oraşului a fost nevoită să se mute.
„În principiu, noi avem încredere că stadionul va fi terminat pentru returul acestui sezon. Arena va avea circa 9.000 de locuri”, a declarat Adrian Baicu, reprezentat în Adunarea Generală a Acţionarilor la Chindia Târgovişte din partea Primăriei Târgovişte, pentru Digi Sport.
Chindia îşi desfăşoară în continuare meciurile de pe teren propriu la Ploieşti, pe arena „Ilie Oană”, în timp ce la Târgovişte lucrările au început încă din toamna anului trecut, însă acestea se derulează cu mari dificultăţi, titrează DigiSport.ro.
Acum, tribunele arenei din Târgovişte au fost demolate în cea mai mare parte, iar muncitorii prezenţi acolo lucrează la montarea gazonului.
Clubul CSM Ploieşti, care administrează arena, a anunţat, miercuri, 9 septembrie, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că a încheiat protocolul cu gruparea dâmboviţeană deoarece doreşte să protejeze gazonul.
„În urma unei discuţii pe care directorul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Ştefan Grozea, a purtat-o cu preşedintele grupării AFC Chindia Târgovişte, Marcel Gherghu, s-a convenit ca, începând cu data de 1 octombrie 2020, să se pună capăt protocolului de colaborare cu formaţia dâmboviţeană, în baza căruia aceasta utiliza stadionul „Ilie Oană”, aflat în administrarea CSM Ploieşti, pentru meciurile de Liga I de pe teren propriu”, se arată în comunicat.
„La baza acestei hotărâri a stat faptul că se doreşte protejarea gazonului – a cărui întreţinere este destul de dificilă în cazul unei frecvenţe sporite a meciurilor – în perspectiva partidei pe care echipa naţională de fotbal a României o va disputa, pe data de 14 octombrie, în Liga Naţiunilor, în compania Austriei, dar şi a meciurilor pe care echipa fanion a judeţului, FC Petrolul Ploieşti, le are de susţinut în eşalonul secund.
Intrat de câţiva ani în circuitul echipei naţionale de fotbal a României, stadionul „Ilie Oană” trebuie menţinut la standarde înalte, calitatea gazonului fiind, cu siguranţă, unul dintre principalele elemente de care se ţine cont în alegerea arenelor pe care „tricolorii” dispută meciurile de pe teren propriu”, se mai menţionează în comunicatul grupării CSM Ploieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Al şaselea maxim al euro din septembrie

Radu GEORGESCU_Leul a înregistrat joi scăderi faţă de principalele valute, în condiţiile în care piaţa valutară reacţionează la acţiunea „â la Nero” a PSD de majorare a pensiilor cu 40% dar şi pe fondul ieşirilor de capital din pieţele de marginea zonei euro care sunt plasate în dolari.În acest moment, […]